Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:41 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețetă veche din Ardeal Plăcintă împăturată

ro

14 Mar, 2014 17:54 2880 Marime text
Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.

Rețeta veche din Ardeal “Plăcintă împăturată” a fost primită de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Județul Bistrița-Năsăud (Ardeal)  și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Fotografiile rețetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.

Ingrediente:
Făină Gold Maya
Apă
Sare
Dulceață/ brânză
Untură (unsoare )

Mod de preparare
Se pregătește un aluat simplu din făină Gold Maya, apă şi sare (cocie) care se întinde într-o foaie nu prea subţire, se unge foaia cu untură, se rulează şi se taie rondele groase de câţiva centimetri.


Fiecare rondel se întinde din nou până când cocia vaavea formă ovală.

Pe jumătate din plăcintă se pune dulceaţă sau brânză, se împăturește şi se coace direct pe plita sobei sau în tigaie, în untură (în varianta modernă).

Despre parteneri
Din ianuarie 2014, derularea activităților din cadrul Caravanei “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”  se realizează cu sprijinul brandului de morărit Gold Maya și al brandului de condimente Kotanyi Romania.

Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65.  Cu făina Gold Maya se pot pregăti retete tradiționale, produse de panificație, patiserie etc.


Înființată în 1881, compania Kotanyi oferă peste 4.500 de produse către clienți din mai mult de 20 de țări diferite.  Din 1981, compania este condusă de Erwin Kotanyi. Întotdeauna preocupat de cea mai buna calitate a produselor, Kotányi își testează regulat produsele: în Mai 2003 Kotányi implementeaza sistemul de certificare a calității ISO, o înaltă apreciere pe piața produselor alimentare.

Despre programul de educație culinară
Caravana “Descoperă tradițiile culinare românești” este a doua ediție a programului de educație culinară derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania, în perioada ianuarie – decembrie 2014.

În 2014 programul educațional este sprijinit de 75 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest,  InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Rețetele tradiționale ardelenești au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu la Point Studio.

Rețetele tradiționale ardelenesti promovate în cadrul proiectului au fost obținute din zonele Bistrița-Năsăud, Sibiu și Alba-Iulia.
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii