Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Silicoanele şi interventiile la sân nu cresc riscul de cancer

ro

25 Sep, 2012 21:37 1087 Marime text
Călin Dobos, chirurgul estetician care a înființat prima clinică de specialitate din Galați- Brăila în 2000, a combătut cele 10 mituri despre chirugia estetică pe care le auzim vehiculându-se zilnic.

În primul rând, credinţa conform căreia chirurgia estetică nu lasă cicatrici este falsă fiindcă în orice zonă în care a fost o tăietură, fie că a fost făcută cu laserul, cu bisturiul sau cu cauterul, rămâne urmă. Este adevărat, însă, că metodele chirurgiei estetice de a face incizii sunt cât se poate de ascunse (în păr, în pliurile pielii), iar timpul le poate atenua până la ştergere.

Intervenţiile estetice sunt operaţii adevărate, contrar credinţei comune. Atât timp cât curge sânge şi este nevoie de perioadă de recuperare postoperatorie, se poate spune despre acest gen de operaţii că sunt cât se poate de reale. Acest gen de intervenţii poate avea şi complicaţii (infecţii, arsuri, hematoame, echimoze) şi din acest motiv trebuie făcute de medici, care să aibă soluţii pentru momentele neplăcute. De aceea nu este recomandat ca pacienţii să apeleze la persoane care nu sunt medici, fiindcă aceste îi expun la riscuri.

După intervenţia chirurgicală este nevoie de controale, contrar credinţei de până acum, însă sunt suficiente două controale anual.

În ceea ce priveşte ideea că doar femeile apelează la intervenţiile chirurgicale, realitatea a demonstrat că bărbaţii folosesc din ce în ce mai des această metodă, probabil dintr-o dorinţă exagerată de a fi cât mai masculini, de a impresiona femeile şi de a culege roadele.

Cu privire la faptul că orice poate fi schimbat cu bisturiul, medicul Călin Doboş afirmă că deşi se pot schimba multe cu bisturiul, nu se poate schimba chiar orice. Iar printre metodele de schimbare, bisturiul nu este singura. Injectările sunt şi ele de luat în seamă, mai ales că se fac mult mai rapid şi că rezultatele nu întârzie să apară.

În ceea ce priveşte anestezia de care este nevoie în cazul acestui gen de intervenţii, trebuie să ştim că unele dintre ele (implantul mamar, ridicarea de sâni, rinoplastia, lipoaspiraţia, implanturile de fese, gambe sau liftingul facial, etc.) necesită anestezie generală, în timp ce o altă parte dintre ele pot fi făcute doar cu anestezie locală (otoplastiile, blefaroplastia superioară, labio şi clitoroplastia)

Cu privire la liposucţie şi la ideea că grăsimea extrasă se va depune în alte părţi, medicul Călin Doboş explică faptul că celulele grase nu se înmulţesc, ci se umflă atunci când ne îngrăşăm şi după o operaţie de lipoaspiraţie, devin mai evidente depunerile de pe alte zone. Pe de altă parte, lipoaspiraţia are avantajele ei care se traduc în faptul că forma căpătată în urma operaţiei se menţine, deşi pacienta se mai îngraşă.


Riscul cancerului la sân nu este crescut din cauza siliconului, contrar faţă de ce ştiam până acum, fiindcă acesta este inert şi nu creează probleme, dacă e de calitate. Ceea ce se practică la femeile cu cancer la sân sunt operaţiile de extirpare a sânului şi apoi reconstrucţia acestuia cu silicon. Deci aceasta este încă o dovadă că siliconul nu provoacă probleme legate de cancerul la sân.

Mărirea sânilor se poate face şi doar o singură dată, dar cele mai multe paciente aleg mai multe operaţii, în funcţie de nevoile pe care le au la un moment dat.

Injecţiile cosmetice nu înlocuiesc liftingul facial, ci doar îl completează, contrar a ceea ce tindeam să credem. Pentru persoanele tinere pot fi utile injecţiile, dar la persoanele în vârstă sunt recomandate operaţiile de lifting facial.

Despre Dr. Calin Dobos

Dr. Calin Dobos detine o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, acumulata in cei peste 10 ani de lucru in tara, dar si prin participarea la diferite congrese internationale in aproape toate tarile din Europa, pe continentul American, SUA, Canada sau Asia. Acesta a reusit sa aduca la noi in tara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfectionare in strainatate, pregatirea timpurie facuta inca de pe bancile facultatii, dar si sutele de cazuri solutionate anual, reprezinta o adevarata carte de vizita a Dr. Calin Dobos.

Dr. Calin Dobos poate fi gasit la clinica Hyperion din Galati si in Bucuresti la Centrul Medical Focus.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul oficial: www.drdoboscalin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii