Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele zile de înscriere în concursul Doodle 4 Google Google invită elevii să-i redeseneze logo-ul pentru Ziua Națională a României

ro

04 Oct, 2012 19:27 777 Marime text
Perioada de înscrieri pentru Concursul "Doodle 4 Google" lansat de Google România în septembrie se apropie de final - 15 octombrie este ultima zi în care copii cu vârste între 6 şi 14 ani se mai pot înscrie în concurs pentru premiul de 15.000 de lei. Creaţiile înscrise în competiţie trebuie să respecte tema concursului "România mea este..." iar ideea creativă să fie integrată în logo-ul Google.

Concursul de creație se adresează copiilor cu vârste între 6 şi 14 ani, ce urmează cursurile primare sau gimnaziale ale tuturor şcolilor din România. Desenul marelui câștigător al concursului va apărea pe 1 Decembrie pe pagina de start a Google România pentru a fi admirat de milioane de români. Micul artist va primi și un premiu în valoare de 15.000 RON, iar finaliștii, în număr de zece, vor fi premiați cu tablete. De asemenea, școlile din care provin primii 5 clasați în funcție de voturi vor primi câte o bursă de tehnologie în valoare de 20.000 RON.

Copiii pot fi înscriși în concurs de către părinți, învățători sau profesori, respectând regula unui singur desen înscris pentru fiecare copil. Înscrierea în concurs se face prin poștă, la adresa str. Dragoș Vodă nr.42-46, sector 2, București sau e-mail la d4g.romania@gmail.com, alături de formularul de înscriere disponibil pe pagina google.ro/doodle4google. Termenul limită de trimitere a desenelor este 15 octombrie.

Într-o primă etapă, echipa Google România va selecta cele mai frumoase 250 de lucrăƒri din cele înscrise în concurs. Juriul concursului va alege apoi cele mai reprezentative 30 desene. Dintre acestea, cele mai apreciate 10 desene vor fi desemnate finalistele concursului, prin vot public pe site-ul Doodle 4 Google România, iar desenul ce va obține cel mai mare punctaj din întregul concurs va deveni marele câștigător. Votul publicului va putea fi exprimat online între 8 și 27 noiembrie 2012, pe site-ul www.google.ro/doodle4google.

Criteriile pe baza cărora juriul format va desemna câştigătorii sunt:

● meritul artistic- talent la desen şi folosirea culorilor,

● creativitate - în funcţie de reprezentarea temei „România mea este..." şi folosirea logo-ului Google,

● comunicarea temei „România mea este..." - cât de bine este exprimat conceptul temei al artistului;

● titlul şi declaraţia explicative - cât de bine îşi exprimă artistul ataşamentul faţă de România în 30 de cuvinte sau mai puţin și

● respectarea Cerinţelor Doodle şi ale Regulamentului Concursului.

Juriul concursului Doodle 4 Google România este format din personalități din domeniul artistic, media și educație, Nicolae Alexi, Adrian Boțan, Adrian Brăescu, Andreea Esca, Medeea Marinescu, Ioan T. Morar şi Cătălin Ștefănescu. Din juriu va face parte și Sophia Foster-Dimino, membră a echipei care se ocupă de redesenarea logo-ului Google la aniversările pe care Google le sărbatorește la nivel internațional și local.

Concursul se desfășoara sub tutela Ministerului Educației și cu sprijinul TVR.

Pentru mai multe detalii despre concurs, formulare de înscriere şi regulament vă invităm să vizitați pagina competiției: http://www.google.ro/doodle4google/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii