Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou centru de colectare DEEE se deschide la Cernavodă

ro

01 Jun, 2012 18:15 1104 Marime text

Peste 16.000 de persoane au acces la un sistem de colectare eficient, pentru predarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice

Bucureşti, 1 iunie 2012: Cernavodă se alătură Reţelei Naţionale de Colectare, proiect al Asociaţiei RoRec în parteneriat cu autorităţile locale, pentru crearea unei infrastructuri de colectare DEEE (deşeuri provenite din echipamente electrice şi electronice) accesibil unui număr cât mai mare de cetateni.

Tratarea acestui tip de deşeuri conform normelor europene în vigoare înseamnă şi protejarea mediului, întrucât DEEE-urile pot conţine substanţe periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzător, pot dăuna mediului şi sănătăţii oricăruia dintre noi.

Centrul de colectare va fi inaugurat mâine, 2 iunie, este situat vizavi de Penny Market şi va oferi servicii de colectare de la domiciliu pentru persoane fizice şi juridice, pentru aparatură voluminoasă, prin comandă telefonică la numerul 0767.104.837, apelabile de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-17.00.

"Mulţumim autorităţilor locale care răspund pozitiv într-un număr tot mai mare iniţiativei noastre. Pentru noi, este un semnal clar că tot mai mulţi cetăţeni conştientizează importanţa pe care colectarea şi reciclarea unor astfel de deşeuri, o acţiune firească pentru bunul mers al oricărei comunităţi.", a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Locuitorii din Cernavodă şi zonele din proximitatea oraşului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, în fiecare sâmbătă, între orele 09.00 şi 16.00.

"Sunt mândra să pot aduce alături de Asociaţia RoRec un serviciu în plus pentru dezvoltarea oraşului Cernavodă şi sunt sigura că vom putea contribui la rezultatele la nivel naţional ale acestui proiect de anvergură.", a declarat Mariana Mircea, Primarul Oraşului Cernavodă.

Deschiderea centrului de colectare include şi o campanie de colectare deşeuri electrice şi electronice, derulata în 3 puncte provizorii, în ziua lansării centrului. Toți deponenții vor fi

înscrişi la o tombolă cu premii oferite de partenerul Gorenje - 3 frigidere, 7 cuptoare cu microunde şi 7 aspiratoare.

Premiile vor fi oferite în cadrul unei ceremonii festive care va avea loc sâmbătă, 2 Iunie, începând cu ora 18.00 pe scena Parcului Central.

Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociaţia Româna pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii