Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua cărţilor deschise la ICR Berlin

ro

30 Jan, 2013 14:03 797 Marime text

Institutul Cultural Român din Berlin inagureaza miercuri, 6 februarie, Biblioteca ICR Berlinreorganizata, reinventariata i îmbogaita cu noi titluri. Evenimentul se desfaoara pe parcursul întregii dupa-amiezi sub denumirea Ziua Carilor Deschise.

Între orele 14.00 i 19.00, sediul ICR Berlin ine porile deschise tuturor celor care vor sa viziteze biblioteca în noul format. Institutul pune la dispoziia vizitatorilor catalogul special creat pentru acest eveniment, coninând peste 4000 de titluri din biblioteca ce pot fi rasfoite i împrumutate. Echipa ICR Berlin sta la dispoziia vizitatorilor pentru a oferi detalii despre biblioteca i modul de împrumutare a carilor.

Biblioteca ICR Berlin în noul format numara peste 4.000 de cari împarite în 20 de domenii i subdomenii, între care Literatura româna, Literatura universala, Memorialistica, Arta, Muzica, Istorie, Religie, Filosofie, Turism, Medicina, Folclor, Critica literara i Teatru, în cea mai mare parte în limba româna, dar i în germana, engleza, franceza.

Pe întreaga durata a zilei se servesc cafele i prajituri, într-o ambiana sonora redata de audiobook-urile cu urmatoarele titluri: „Insula" de Gellu Naum, „Die Vermessung der Welt" de Daniel Kehlmann, „Die Wissenden" de Mircea Cartarescu, „Musikimprovisationen" de Mircea Tiberian.
De asemenea, din ora în ora va fi proiectat scurtmetrajul „Superman, Spiderman sau Batman", al regizorului Tudor Giurgiu care a obtinut premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european al anului 2012, prestigios premiu acordat de Academia Europeana de Film, echivalentul premiilor Oscar din SUA.
Cu aceasta ocazie, publicul Institutului va primi cadou o selectie din albumele de arta editate de ICR.

Cititorii sunt ateptai sa împrumute cari i / sau sa citeasca la faa locului, într-un ambient placut din celebra Vila Walther, în care se afla sediul ICR Berlin.
Programul complet al ICR Berlin îl gasiti pe www.rki-berlin.de si pe Facebook .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii