Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Siguranţei pe Internet, sărbătorită la Constanţa

ro

05 Feb, 2013 19:39 916 Marime text

În data de 05.02.2013, se celebrează pentru cel de-al zecelea an consecutiv, Ziua Siguranţei pe Internet, eveniment de anvergură europeană desfăşurat sub egida reţelei europene "INSAFE"- European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet plus al Comisiei Europene.

Ziua Siguranţei pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării pe internet.

Pentru marcarea acestei zile, reprezentanţii Centrului Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au organizat o activitate de prevenire a traficului de persoane la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu", ce a avut drept scop sensibilizarea tinerilor asupra fenomenului traficului de persoane care distruge familii şi comunităţi din întreaga lume, prin încălcarea gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Elevii prezenţi la activitate au fost informaţi cu privire la factorii de risc ce pot conduce la o situaţie de trafic de persoane, principalele metode de recrutare a tinerelor victime, profilul recrutorilor/traficanţilor/victimelor traficului de persoane, precum şi sfaturi utile pentru prevenirea acestui fenomen. De asemenea, elevilor le-au fost prezentate modalităţile prin care se poate utiliza internetul în deplină siguranţă, cu accent pe riscurile utilizării necorespunzătoare a mijloacelor tehnologice (internetul, telefonul mobil, aparate video şi foto). În acest sens, sfaturile pentru tineri au vizat: verificarea informaţiilor de pe internet, precum şi a ofertelor de muncă pe care le primesc de la persoane sau firme necunoscute, selectarea cu atenţie a persoanelor pe care le adaugă în lista de contacte, evitarea postării informaţiilor personale în profilul vizibil tuturor şi a întâlnirii cu persoanele cunoscute on-line.

"Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor in domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional."

Persoană de contact: inspector de poliţie Bratu Sorin Florin, telefon: 0241/611101.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii