Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:48 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dupa pomenile electorale, parlamentarii breveteaza practica - 23.02.2009

ro

23 Feb, 2009 21:59 1189 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Dupa pomenile electorale, parlamentarii breveteaza practica

Votul legilor contra beneficii politice!

Bucuresti, 23 februarie 2009. Institutul pentru Politici Publice (IPP) este ingrijorat de perspectiva transformarii statutului de parlamentar in vehicul de tranzactionare a proiectelor de investitii locale din comunităţile din Romania. Informatiile din presa ultimelor zile conform carora unii parlamentari ai opozitiei au negociat bani pentru obiective de investitii in colegiile lor in schimbul votului din Parlament asupra Bugetului de Stat pe 2009 si Bugetului Asigurarilor Sociale de Stat indica faptul ca mecanismul parlamentar este in continuare clientelar, orientat catre castigul personal si de grup.

Politicienii nostri nu sunt cu nimic mai prejos decat cetatenii care se preteaza la primirea unor beneficii (in bani si produse) in schimbul participarii la vot in alegeri, daca nu cumva chiar ei sunt cei care s-au implicat si in campania electorala in asemenea actiuni. Gestul lor trebuie sa constituie o ingrijorare pentru sefii partidelor pe care le reprezinta.

Guvernul Romaniei - Ministerul Finantelor Publice nu trebuie sa se lase atras într-un eventual asemenea santaj, sub nici un pretext, banii comunitatilor fiind necesar a se trimite de o maniera transparenta, ci nu politica, in toate comunitatile din Romania, functie de nevoi, proiecte si prioritati. Precedentul creat este periculos in relatia dintre politicienii din Parlament, parlamentarii avand dreptul sa verifice Guvernul ci nu sa intre in negocieri pentru beneficii politice.

Dupa negocierea functiilor din administratie asistam acum la negocierea voturilor din Parlament, sub aparenta grijii pentru rezolvarea problemelor comunitatii, prin intelegeri tip bani contra votul legii, o practică extrem de daunatoare relatiei, si asa degradata, dintre cetatean si parlamentar.

Reamintim pe aceasta cale ca rolul parlamentarilor este acela de a initia legi cu aplicabilitate cat mai generala evitand sa introduca pe ordinea de zi proiecte (amendamente) care sa ii transforme mai degraba in ordonatori de credite, aruncand in derizoriu procesul legislativ.

Pentru informatii, contactati Adrian Moraru, Director Adjunct IPP la 021 212 3126 sau 0724 237 229 ori Elena Iorga, Director de Programe la 0722 166 888.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii