Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lafarge Ciment implementeaza proiectul „Calitate si productivitate prin asigurarea sanatatii si securitatii angajatilor“

ro

02 Aug, 2010 18:27 2253 Marime text

Bucuresti, 2 August 2010
PAGE 1/2
Bucuresti, 02 August 2010

Lafarge Ciment implementeaza proiectul Calitate si productivitate prin asigurarea sanatatii si securitatii angajatilor

Începând cu data de 1 august 2010, S.C. Lafarge Ciment (România) S.A. deruleaza proiectul „Calitate si productivitate prin asigurarea sanatatii si securitatii angajatilor”, selectat spre finantare în cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, cofinantat din Fondul Social European.
Proiectul, cu o durata de 12 luni, se adreseaza tuturor angajatilor care îsi desfasoara activitatea în sediul central de la Bucuresti si în uzinele de la Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (judetul Brasov) si Târgu Jiu (judetul Gorj) si îsi propune sa contribuie la constientizarea personalului asupra riscurilor specifice industriei, în vederea prevenirii îmbolnavirilor profesionale si ale accidentelor la locul de munca.
Proiectul cuprinde activitati de evaluare a starii de sanatate a angajatilor si informare medicala, cursuri specifice de prim ajutor, de stingere a incendiilor, cursuri de formare SSM pentru categoriile de personal care desfasoara activitati cu risc ridicat, cât si activitati de informare-educare-comunicare.
Acest proiect se încadreaza în politica de sanatate si securitate a companiei care, pe lânga stabilirea de proceduri si obligativitatea utilizarii de echipamente de protectie, vizeaza, mai ales, adoptarea unor atitudini favorabile si exersarea comportamentelor sanatoase, atât la locul de munca, cât si acasa. Astfel, anual, la nivelul companiei se deruleaza activitati pentru stabilirea celor mai eficiente actiuni pentru prevenirea riscurilor la locul de munca si sunt implementate proiecte de exersare a comportamentelor sigure ce implica direct angajatii si contractantii, prin participarea la activitati specifice, inclusiv de sensibilizare, cu ajutorul unor materiale de informare adecvate.

Despre Lafarge

În România, Lafarge activeaza cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane, gips; are 40 de siteuri industriale si numara 1.300 de angajati. În 2009 a înregistrat o cifra de afaceri de 270 de
milioane de Euro.
Lafarge este lider mondial în industria materialelor de constructii, detinând pozitii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane si Gips. Având peste 78.000 de angajati în 78 de tari, Lafarge a înregistrat vânzari de 15,8 miliarde de euro în 2009. În 2010 si pentru al saselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificata printre „cele mai durabile 100 de corporatii din lume”. Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de constructii din lume, Lafarge plaseaza inovatia în centrul prioritatilor sale, într-un demers de a asigura constructii durabile si creativitate arhitecturala.

Pentru informatii suplimentare va rugam vizitati www.lafarge.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii