Parteneriat educational - Lafarge şi Ambasada Franţei în România
Parteneriat educational - Lafarge şi Ambasada Franţei în RomâniaProgramul demarează în luna octombrie 2011, iar candidaţii selectaţi din interiorul companiei vor beneficia de o pregătire în inginerie industrială: procese industriale şi mentenanţă/întreţinere echipamente şi instalaţii industriale. Specializarea durează 12 luni împărţite în două semestre din care: în prima jumătate masteranzii vor urma cursurile la o universitate din Franţa, iar în a doua jumătate îşi vor efectua stagiul într-unul din punctele de lucru din România.
Candidaţii selectaţi pentru acest program de formare, co-finanţat de Lafarge, primesc statutul de bursier al Guvernului Francez (BGF), calitate în care beneficiază de o indemnizaţie lunară la care se adaugă acoperirea cheltuielilor de înscriere, protecţie socială şi de facilităţi pentru cazare într-un campus universitar.
„Parteneriatul dezvoltat împreună cu Ambasada Franţei în România are la bază dorinţa de a le oferi un sprijin tinerilor români talentaţi care îşi doresc o carieră pe termen lung în domeniul nostru de activitate, un alt tip de experienţă academică. Faptul că le asigurăm un stagiu de formare practică şi posibilitatea de a-şi continua activitatea în cadrul societăţii noastre după terminarea studiilor în Franţa, reprezintă o motivaţie puternică pentru ei şi o reală oportunitate de dezvoltare pentru noi" a declarat Ilona Lixandru, Director Resurse Umane Lafarge România.
Dezvoltarea colaboratorilor este una dintre priorităţile operaţionale ale Grupului Lafarge. Politicile de resurse umane sprijină formarea continuă, atragerea şi reţinerea persoanelor talentate în interiorul organizaţiei. Ca o concretizare şi în Romania a acestor preocupări, în 2011 vor fi selectaţi 2 angajaţi din departamentele operaţionale urmând ca programul să continue şi în viitor, în funcţie de evaluarea rezultatelor şi nevoile existente la momentul respectiv.
Acest tip de formare vine să se adauge programelor interne în cadrul Lafarge - România (formare tehnică şi Scoala de Management), precum şi celor existente în cadrul Diviziilor si Grupului (Lafarge University).
Despre Lafarge
În România, Lafarge activează cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane, gips; are 40 de site-uri industriale şi numără 1.300 de angajaţi. În 2009 a înregistrat o cifră de afaceri de 270 de milioane de Euro.
Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. Având peste 78.000 de angajaţi în 78 de ţări, Lafarge a înregistrat vânzări de 15,9 miliarde de euro în 2009.
În 2010 şi pentru al şaselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume". Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp