Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:31 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Platforma educaţională „Lumea ta? Curată!" în Dâmboviţa şi Constanţa

ro

23 Jun, 2011 22:35 2387 Marime text

Bucureşti, 23 iunie 2011. Fundaţia PRAIS, în parteneriat cu Lafarge România, a finalizat odată cu încheierea anului şcolar cea de a treia ediţie a programului educaţional extracurricular „Lumea ta? Curată!". Acesta a angrenat peste 600 de elevi de clasa a IV-a din 20 localităţi din judeţele Constanţa şi Dâmboviţa. Principalul obiectiv al iniţiativei este educarea civic-responsabilă a tinerei generaţii pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, economisirea resurselor planetei, plantarea de copaci, contribuind astfel în mod direct la protecţia mediului.

„Expunerea copiilor cât mai din timp la informaţii şi modele de urmat în spiritul respectului şi responsabilităţii pentru mediu reprezintă o axă importantă de implicare în comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea. Lafarge dezvoltă cu partenerii săi câteva proiecte menite a prezenta elevilor efectele pe care le pot avea acţiunile oamenilor asupra mediului şi modalităţile prin care putem proteja ariile naturale din jurul nostru. De exemplu, la Medgidia, împreună cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral - ABDAL, am derulat în cursul acestui prim semestru un amplu şi interesant proiect privind responsabilitatea în utilizarea apei", a declarat Camelia Săvoiu, Manager Comunicare şi Public Affairs, Lafarge, România.

În cadrul acestei ediţii au luat parte toate şcolile cu clase primare din Medgidia, Castelu, Corbu, Peştera şi Valea Dacilor, judeţul Constanţa, dar şi cele din comunele Mătăsaru, Mogoşani şi Costeştii din Vale, judeţul Dâmboviţa. Toţi elevii au primit gratuit cartea educaţională „Lumea ta? Curată!" şi alte materiale de informare pe această temă. Suportul informaţional a vizat, de asemenea, atât cadrele didactice îndrumătoare, câr şi părinţii şi alţi membri de familie. În cadrul celor două concursuri organizate în cadrul proiectului educaţional, elevii s-au întrecut în redactarea de compuneri pe teme legate de protecţia mediului, precum şi în realizarea de obiecte din materiale reciclabile, la nivelul fiecăreia din cele 25 de şcoli participante organizându-se o mini expoziţie a acestora.

Juriile întrunite în şcoli au selecţionat cele mai bune lucrări, iar câştigători au fost premiaţi la finalul anului şcolar în cadrul unor emoţionante ceremonii, ce au intregrat şi lecţii deschise. Aproximativ 100 de elevi au fost câştigătorii ediţiei din acest an ai concursurilor LTC, premiile oferite de către Lafarge România şi Fundaţia PRAIS pentru rezultatele obţinute fiind aliniate conceptului pro natura promovat de platforma educaţională.

Primele 2 ediţii ale programului au cuprins peste 6.500 de elevi, 250 de cadre didactice din 100 de şcoli din Bucureşti, Braşov, Medgidia, Arad, Timişoara, precum şi 20.000 de membri ai familiilor elevilor.

Despre Lafarge

În România, Lafarge activează cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane, gips; are 40 de site-uri industriale şi numără 1.300 de angajaţi.

Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. Având 76.000 de angajaţi în 78 de ţări, Lafarge a înregistrat vânzări de 16,2 miliarde de euro în 2010.

În 2010 şi pentru al şaselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume". Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume,

Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală.

Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.lafarge.com.

Despre Fundaţia PRAIS

În anul 2002, compania de consultanţa PRAIS Corporate Communications a creat Fundaţia PRAIS, pentru a susţine 4 mari cauze: Stilul de viaţă sănătos; Stilul de viaţă ecologic; Dezvoltarea personală şi Economia sustenabilă, obiective aliniate noilor valori mondiale LOHAS - "Lifestyle of Health and Sustainability" ale cărei iniţiatoare în România este. PRAIS a derulat în aceşti ani 15 proiecte de marketing social precum Lumea nutriţiei! - program educaţional la nivel naţional desfăşurat pe o perioadă de 8 ani, câştigător al IPRA Golden World Awards şi Grand Prize la Tokyo în 1999, în cadrul căruia peste 300.000 de elevi din 28 de oraşe au învăţat despre nutriţia sănătoasă; SPA - Siguranţa Produselor Alimentare, implementat timp de 4 ani, atinşi 1 milion de elevi, derulate 15 seminarii şi dezbateri în ţară; Cluburile de mişcare şi distracţie - 5 ani, 162 de cluburi şcolare organizate de către elevi; 8.850 de elevi şi profesori implicaţi; 30.000 de membri ai familiei; Mic dejun cu cereale - 5 ani, 970 de şcoli implicate, în 11 oraşe importante, 70.000 de elevi şi 3.100 de profesori; Mişcarea natională de plantări "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci" - 5 ani, recunoscută de UNEP, peste 150.000 voluntari şi 700 organizaţii implicate, peste 53 milioane copaci plantaţi în România - www.milioanedecopaci.ro şi componenta sa educaţională, „Lumea ta? Curată!", care de la lansarea sa în 2009 a angrenat şi peste 1.200 de elevi din judeţele Arad, Brasov, Timiş, Tulcea, mişcarea fiind susţinută de către companiile Smihtfield România şi Lafarge România, în calitate de parteneri ai Fundaţiei PRAIS.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii