Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:54 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece posturi vacante la Consiliul Superior al Magistraturii

ro

24 Sep, 2018 16:10 2788 Marime text
Consiliul Superior al Magistraturii şi Institutul Naţional al Magistraturii organizează, la Bucureşti, pe 23 noiembrie, un concurs pentru ocuparea a zece posturi vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Concursul se va desfăşura pentru ocuparea a zece posturi vacante de magistrat-asistent: patru posturi în cadrul Secţiei I civile şi şase posturi  în cadrul Secţiei penale.
 
Pot participa la acest concurs persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 14, aliniatul 2, a-c şi articolul 67 aliniatul 4 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.
 
Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească, candidaţii trebuie să aibă o vechime de minimum 5 ani în funcțiile prevăzute de lege, la data expirării perioadei de depunere a cererilor de înscriere și să fie îndeplinite condițiile prevăzute  de art. 14, alin, 2, lit. E din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, să îndeplinească din punct de vedere medical toate condițiile necesare, să fie apți ca urmare a unei evaluări psihologice şi să instituie o bună reputaţie de-a lungul timpului.  
 
Înscrierile se pot face până în data de 12 octombrie, la Consiliul Superior al Magistraturii - Direcţia resurse umane şi organizare, cu sediul în Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141 B, sectorul 6. 
 
Documentele de care au nevoie participanții pentru a se putea înscrie la concurs sunt: certificat de naştere, în copie certificată pentru conformitate cu originalul, actul de identitate, în copie certificată pentru conformitate cu originalul, diplomă de licenţă, în copie legalizată, chitanţă de plată a taxei de înscriere. Candidații trebuie să obțină certificat de cazier judiciar şi certificat de cazier fiscal. Pe lângă aceste documente candidații trebuie să formuleze și o declaraţie pe propria răspundere privind existenţa unor eventuale întreruperi în activitate, întocmirea unui curriculum vitae care să cuprindă datele de identificare, datele de stare civilă, datele cu privire la studiile de absolvire şi locurile de muncă anterioare.
 
Concurenții la funcția de magistrat-asistent mai trebuie să posede un carnet de muncă sau adeverinţe privind vechimea în specialitate, dar şi dovada plăţii unei taxe de înscriere în valoare de 550 lei care se achită la Direcţia economică şi administrativă din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Examinarea pretendenților la funcția de magistrat-aiastent se va face prin susţinerea unui test grilă de verificare a cunoştinţelor teoretice, în data de 23 noiembrie şi se susţine în funcţie de specializare, dar şi prin susţinerea unei probe scrise practice.

 
Testul grilă va fi dat, în funcţie de specializare, la următoarele materii: drept comercial şi drept procesual civil pentru posturile vacante de magistrat-asistent la Secţia I civilă, drept penal şi drept procesual penal, pentru posturile vacante de magistrat-asistent la Secţia Penală, jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).
 
La elaborarea subiectelor pentru ambele probe scrise se vor avea în vedere jurisprudenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi cea a Curţii Constituţionale.
 
În ceea ce priveşte proba scrisă, aceasta constă în motivarea unei hotărâri judecătoreşti. Nota obţinută de către candidaţi trebuie să fie minimum 7 la fiecare din cele două probe scrise.
 
Calendarul examenului este: 21 septembrie - publicarea datelor referitoare la concurs şi emiterea comunicatului de presă al Cosiliului Superior al Magistraturii, depunerea cererilor de încriere la concurs în intervalul 21 septembrie-12 octombrie. Între 12 şi 26 octombrie vor fi verificate dosarele candidaţilor de către Comisia de organizare a concursului şi se va face publicarea rezultatului verificării condiţiilor de participare la concurs. În perioada 26-29 octombrie se pot formula contestaţii de către candidaţii respinşi, iar între 30 octombrie - 5 noiembrie se vor soluţiona contestaţiile şi se vor comunica soluţiile adoptate.
 

Astfel, în 6 noiembrie se va publica  pe site-urile Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Naţional al Magistraturii, lista finală a candidaților care îndeplinesc condițiile prestabilite de participare la concurs, cât și la sediile instituțiilor respective.
 
În data de 23 noiembrie se vor susţine proba scrisă şi testul grilă de verificare a cunoştinţelor teoretice şi practice, iar între 23 şi 26 noiembrie se pot formula contestaţii la barem cu privire la testul-grilă de verificare a cunoştinţelor teoretice și în ceea ce privește proba scrisă practică. În intervalul 27-28 noiembrie 2018 se vor soluționa contestațiile la barem, urmând ca în următoarea zi să se publice baremele definitive. Între 29 noiembrie și 7 decembrie se vor corecta lucrările și vor fi afișate rezultatele concursului.
 
Contestațiile în legătură cu punctajul obținut la cele două probe se vor realiza între data de 7 și 10 decembrie. Rezultatele finale vor fi publicate şi afişate pe 21 decembrie, după soluţionarea contestaţiilor.
 
Bibliografia și tematica de concurs, cererea de înscriere tipizată, dar și mai multe detalii în legătură cu acest anunţ, se regăsesc şi pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, cât și pe cel al Institutului Naţional al Magistraturii.     
  
Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii