Avantajele de a găti la un grătar pe gaz
Avantajele de a găti la un grătar pe gaz
26 Oct, 2023 12:52
ZIUA de Constanta
1141
Marime text
Înainte de a decide dacă să cumpărăm un grătar pe gaz sau pe cărbuni, ne confruntăm cu întrebarea care este cea mai bună opțiune pentru nevoile noastre. Pe de o parte, grătarul cu cărbuni este un echipament tradițional care este folosit de mult timp, așa că putem avea senzația că este mai bun.
Cu toate acestea, grătarul cu cărbuni poate fi mai complex de utilizat din cauza faptului că nu știm cum să aprindem focul sau că trebuie să așteptăm prea mult timp pentru a putea începe să gătim mâncarea.
În plus, trebuie folosit într-o zonă ventilată, din cauza efectelor negative ale inhalării fumului produs de ardere. Există chiar persoane care sunt foarte sensibile la această situație și, prin urmare, nu se pot expune la ea.
Pe de altă parte, grătarele pe gaz din oțel inoxidabil sunt modele mai recente care funcționează cu un rezervor de gaz. În acest echipament se poate frige și carnea la grătar și se poate obține o gătire ideală a unei mari varietăți de alimente, ca și în cazul unui grătar cu cărbuni, astfel că este o alternativă excelentă pentru a pregăti grătarele sau pentru a găti în cadrul petrecerilor noastre de acasă, din grădină, unde, cu o masă și un scaun de grădină (sau mai multe) putem avea cel mai tare „grătar cu prietenii”, mai ales în anotimpurile calde.
Cum funcționează un grătar pe gaz?
Marea diferență pe care o au aceste dispozitive față de cel tradițional este că nu necesită cărbune, ci doar rezervorul de gaz pentru rotisor. Prin urmare, procesul de gătire este mai puțin rustic, trebuie doar să aprindeți grătarul pentru a începe să gătiți friptura.
În plus, totul este mult mai rapid și, în orice moment, avem posibilitatea de a avea un control mai mare asupra intensității focului de gătit.
Este posibil chiar să alegem să îl oprim după ce am gătit câteva alimente inițiale, pentru a-l porni rapid și fără prea mult efort atunci când continuăm un grătar.
5 avantaje de a avea un grătar pe gaz acasă.
1. Proces rapid de gătire
Unul dintre principalele avantaje de a avea un astfel de grătar este ușurința cu care acesta poate fi pornit și operat fără bătaie de cap. Aceste dispozitive pot fi folosite rapid, deoarece nu este nevoie de mult timp pentru a preîncălzi grătarele (aproximativ 10 minute pentru a ajunge la temperatura ideală).
De asemenea, aceste grătare ajută la terminarea, într-un timp scurt, a gătirii cărnii și a altor alimente care sunt puse pe grătar, astfel că depășesc grătarele cu cărbuni în ceea ce privește viteza de gătire și de atingere a temperaturii potrivite. Nici nu apuci să-ți tragi sufletul pe un scaun de grădină, că deja alimentele s-au gătit!
2. Controlul temperaturii
În ceea ce privește abilitatea și ușurința cu care grătarele pe gaz funcționează pentru a se încălzi, trebuie remarcat faptul că temperatura de gătire poate fi ținută sub control. Acest lucru este posibil datorită faptului că grătarele au diferite butoane sau butoane de control care sunt integrate într-un panou frontal. În acest fel, vom găti ca și cum am folosi aragazul, adică vom putea determina nivelul flăcării dacă dorim o gătire rapidă sau mai lentă.
3. Gătit mai curat
Trebuie să fie clar că, în cazul grătarelor pe gaz din oțel inoxidabil, se realizează o gătire mult mai curată prin suprafața netedă a oțelului și prin participarea nulă a cărbunelui care lasă cenușă la ardere. În acest sens, ne ajută să reducem și timpul pe care îl petrecem curățând grătarul, zona și accesoriile sau ustensilele care sunt folosite.
Prin urmare, avem ocazia să ne folosim mai bine timpul, petrecând momente minunate alături de cei dragi și de prieteni, stând la o poveste pe un scaun de grădină, la picnic-ul sau grătarul săptămânal.
4. Fum minim
Grătarul cu cărbuni generează o cantitate mare de fum atunci când este în funcțiune, ceea ce poate tulbura spațiul și poate fi puțin deranjant dacă suferiți de probleme respiratorii sau dacă aveți un simț al mirosului foarte fin.
Astfel, poate părea că grătarul pe gaz nu emite fum în comparație cu cel pe cărbune, dar realitatea este că emisia de fum este minimă, ceea ce reprezintă o bună contribuție la îngrijirea planetei. Mai ales dacă ne gândim că fumul rezultat din arderea cărbunelui generează monoxid de carbon.
5. Gătitul de o calitate superioară
Folosirea unui grătar pe gaz pentru gătitul alimentelor oferă un rezultat destul de curat și uniform, deoarece alimentele nu sunt murdărite cu reziduuri de cărbune și cenușă. În plus, controlul temperaturii și al flăcării care poate fi efectuat de pe panou ne permite să atingem punctul de gătire dorit pentru fiecare tip de carne sau să distribuim alimentele pe grătar pentru a le găti perfect.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii