Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:59 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un laptop second-hand

ro

19 Nov, 2021 20:00 1774 Marime text
 
Cumpărarea unui laptop de vânzare folosit poate fi o idee excelentă. Obțineți un computer complet funcțional la o fracțiune din costul real. Dar achiziția unui laptop de vânzare folosit are riscurile sale și, ca și în cazul cumpărării unei mașini noi, există diverse verificări și precauții de care ar trebui să țineți cont. Iată tot ce trebuie să știți despre cumpărarea unui laptop de vânzare second-hand.

Inspectați corpul laptopului

Dacă reușiți să inspectați un laptop de vânzare în persoană, atunci o verificare amănunțită este esențială. Trebuie să vă asigurați că carcasa laptopului nu are fisuri și semne de impact. De asemenea, verificați dacă lipsesc șuruburi, balamale slăbite și orice alte nereguli.
 
Chiar dacă laptopul funcționează bine, dacă arată ca și cum ar fi trecut prin război și a fost scăpat de prea multe ori (sau deloc), atunci nu știți ce fel de daune interne ar putea exista, ceea ce ar putea scurta durata de viață a acelui laptop de vânzare.

Verificați starea ecranului

Următorul pas important este să vă asigurați că ecranul este în stare bună de funcționare. Verificați dacă nu există pâlpâiri, decolorare, luminozitate și pixeli stricați. Deschideți un videoclip și vedeți dacă unghiurile de vizualizare sunt suficient de largi. Comparați cu alte laptopuri înainte de a face o achiziție.

Testați tastatura și trackpad-ul

Tastatura și trackpad-ul sunt cele mai utilizate părți ale calculatoarelor, așa că este esențial să vă asigurați că ambele părți funcționează într-un mod satisfăcător. Verificați dacă nu sunt taste rupte, acordați atenție cursei tastelor și vedeți dacă vă simțiți confortabil să tastați cu tastatura. Dacă faceți prea multe greșeli, ar fi mai bine să încercați alte laptopuri.
 
Verificați ce gesturi sunt suportate de trackpad și încercați-le (cum ar fi pinch-to-zoom, scroll cu două degete, swipe cu trei degete etc.). Dacă există taste ale mouse-ului, asigurați-vă că sunt ușor de apăsat.

Testați porturile și unitatea CD/DVD

Încercați toate porturile USB, mufa pentru căști, porturile Ethernet, HDMI, slotul pentru carduri SD și alte intrări disponibile. Multe dintre acestea sunt atașate direct la placa de bază, care este costisitoare de înlocuit. Deși CD/DVD-urile sunt învechite, multe laptopuri vechi sunt încă prevăzute cu o unitate CD/DVD. Verificați, de asemenea, dacă aceasta este funcțională.

Verificați conectivitatea wireless

Nimeni nu vrea un laptop de vânzare care nu se poate conecta la Wi-Fi, așa că asigurați-vă că puteți vizualiza și vă puteți conecta la rețele Wi-Fi fără probleme. De asemenea, verificați și modul în care funcționează Bluetooth.

Testați camera web și difuzoarele

Majoritatea camerelor web ale laptopurilor sunt mediocre. Totuși, este mai bine să aveți o cameră web care funcționează, decât să nu aveți deloc.
 
Nu mulți oameni folosesc prea mult difuzoarele laptopului, dar este totuși o idee bună să vedeți cât de tare poate să fie date și dacă sunetele sunt înăbușite sau distorsionate cu ușurință.

Verificați rezistența bateriei

S-ar putea să nu puteți efectua întotdeauna o verificare amănunțită a bateriei în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, vă puteți face o idee aproximativă despre cât de mult rezistă bateria intrând în setările de gestionare a energiei din sistemul de operare instalat pentru a vedea câtă încărcătură poate menține bateria și starea acesteia.
 
De asemenea, asigurați-vă că bateria se încarcă corect și nu se descarcă prea repede. În caz contrar, cereți o reducere, pentru a putea obține un înlocuitor.

Verificări software

Există câteva verificări software pe care ar trebui să le efectuați. În primul rând, verificați dacă sistemul de operare preîncărcat este autentic. Verificați licențele software-ului inclus cu laptopul și asigurați-vă că vi se pun la dispoziție cheile de produs. Cereți CD-urile originale cu software-ul, CD-ul de recuperare, driverele și mediile de backup care au fost livrate împreună cu laptopul.

Asigurați-vă că faceți o afacere bună

Înainte de a vă angaja să achiziționați un laptop de vânzare folosit, asigurați-vă că comparați prețul oferit cu prețul echivalentului său nou sau recondiționat. Dacă intenționați să faceți upgrade-uri la hardware, cercetați prețurile în mod corespunzător, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză dacă ar fi mai bine să cumpărați unul nou sau recondiționat.
 
Cumpărarea unui laptop de vânzare second hand nu trebuie să fie dificilă. Efectuând aceste verificări simple, puteți evita, eventual, să faceți o achiziție pe care o veți regreta.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii