La ce să ai grijă înainte de a-ți lua un nou televizor?
La ce să ai grijă înainte de a-ți lua un nou televizor?
31 May, 2023 15:11
ZIUA de Constanta
1560
Marime text
Televizoarele au evoluat de-a lungul timpului și au devenit de la simple aparate și posibile standuri pentru bibelouri, până la obiectele care ocupă un rol foarte important în viața oricui. Probabil că îți amintești de peștele de sticlă și de mileu. Ei bine, de acolo multă vreme a trecut și televizoarele au ajuns să îți consume timpul mai mult decât crezi. Atunci când ajungiacasă obosit de la serviciu, te întinzi în pat sau canapea și te uiți la emisiunea ta preferată, un documentar sau noul episod din serial pe care l-ai așteptat toată săptămâna. Tocmai această transformare a televizoarelor a avut un impact semnificativ asupra modului în care ne trăim viețile, învățăm sau chiar ne distrăm. Acum multă lume se uită la un documentar pe televizor pentru a învăța ceva sau multă lume găsește statul la televizor ca pe o distracție.
Însă, cum au apărut exact televizoarele? Ei bine, pe scurt, prin secolul 20, el a devenit unul dintre cele mai importante mijloace de comunicare, doar că nu chiar toată lumea își permitea unul. În plus, un televizor nu avea forma pe care o cunoaștem azi. Nu, ele erau foarte grele, voluminoase și cu ecrane mici și transmisiuni limitate. Cu alte cuvinte, dacă îți cumpărai un televizor pe atunci, făceai și un efort financiar și degeaba pentru că nu aveai la ce să te uiți. Ei nu aveau platforme de streaming , așa că urmăreau doar știrile.
Cum am menționat și mai sus, timpul a trecut și tehnologia și-a făcut simțită prezența și în cazul televizoarelor. Ecranele s-au mărit, iar calitatea imaginii s-a îmbunătățit, fără să mai ai clasicii purici. Totul a devenit și mai palpitant când a apărut prima dată telecomanda. Lucrul acesta a făcut ca statul la televizor să fie mult mai confortabil.
În ziua de azi, poți să îți transformi telefonul mobil într-o telecomandă pentru televizor. Scapi și de grija descărcării bateriei de la telecomandă fix în cele mai nepotrivite momente. Doar deschizi telefonul și schimbi programul. Atât de mult a evoluat tehnologia, încât trebuie să vorbim într-unarticol de cum să îți alegi un televizor și să stabilim câteva elemente de bază. Așa că, dacă stai întins pe canapea și în timpul serialului butonezi telefonul, îți recomandăm să citești și acest articol. Poate vrei să îți schimbi televizorul vechi și să iei unul nou.
Așa că, haide să vedem ce să iei în calcul înainte de a-țialege un televizor:
Mărimea televizorului este importantă, dar nu pe cât ai crede
După cum ai citit și mai sus, mărimea televizorului contează, dar nu pe cât crezi tu. Majoritatea oamenilor tind să își aleagă televizoare mari în speranța că doar asta contează. Este o confuzie frecventă cum că mărimea televizorului este cea mai importantă și automat un televizor mare trebuie să fie de calitate. Ei bine, nu este obligatoriu. De ce? Dintr-un motiv foarte simplu, ceea ce dă cu adevărat calitatea imaginii este rezoluția. Tu îți poți alege un televizor mare, dar care să nu aibă pixelii atât de bine dispuși în ecran.
De exemplu,dacă alegi un smart TV 80 cm, ar putea să aibă o rezoluție mai bună comparativ cu altele. De ce? Pentru că, fiind mai mic, pixelii sunt dispuși mai bine pe ecran.
Tehnologia care este după perdeaua de sticlă
Am discutat și despre mărime, acum să intrăm puțin și în lucruri tehnice. Stai liniștit, nu o să introducem termeni complicați și o să încercăm să îți explicăm cât de simplu se poate fiecare lucru.
Atunci când îți alegi un televizor, trebuie să cunoști măcar elementele de bază. Tocmai de aceea o să îți spunem câte ceva și despre fiecare tehnologie disponibilă. Înainte de toate, îți recomandăm să te orientezi către un TV Sony. De ce TV Sony? Pentru că TV-urile Sony sunt de calitate, găsești toate tipurile de tehnologii și ai garanția calității. Așa că, dacă ești în căutarea unui televizor, îți recomandăm un TV Sony care are toate tehnologiile disponibilede pe piață.
La ora actuală, există televizoare LCD, LED, QLED și OLED, iar aceste patru tehnologii se împart și ele în două categorii diferite, în funcție de preț. Televizoarele LCD și LED sunt cele mai accesibile ca preț, iar tehnologiile QLED și OLED au un preț mai ridicat.
Cu este diferită fiecare tehnologie? Ei bine, ca să nu te plictisim, o s-o spunem pe scurt. De exemplu, un televizor Sony cu ecran LED va avea o calitate mai slabă a culorilor redate, față de un Sony OLED. Diferența de preț dintre acestea este mai mult decât sesizabilă,dar tehnologiile mai scumpe îți permit să vezi niște culori mai vii, mai fidele și să privești emisiunile din aproape orice unghi. Astfel, dacă pui accent pe calitatea imaginilor redate, îți recomandăm un Sony OLED.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii