Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piesele esențiale de mobilier pentru un dormitor primitor

ro

17 Jul, 2024 09:00 160 Marime text
 
Vă numărați printre norocoșii ce se mută la casă nouă? Sau, poate, vă doriți doar să reamenajați locuința actuală? Indiferent de situație, aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne propunem să vă sărim în ajutor prin a vă vorbi despre mobila dormitor și cum o puteți alege pe cea mai potrivită. Mai întâi de toate, vă vom exemplifica stilurile de design interior la modă în momentul actual. Apoi, vom trece la enumerarea pieselor de mobilier pentru un dormitor cât mai confortabil. La final, suntem convinși că vă veți simți inspirat și că veți putea achiziționa cele mai frumoase piese. Așadar, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!
 
Dormitorul este una dintre cele mai importante camere dintr-o locuință. Este oaza noastră de liniște, relaxare și odihnă. De aici și nevoia de a o amenaja în moduri cât mai plăcute, dar și utile. Dacă vă numărați printre pasionații de design interior, atunci probabil știți deja că principalele tematici pentru dormitoare sunt cele minimaliste, scandinave și rustice. Fiecare stil în parte vine cu caracteristici specifice și reușește să îmbine utilul cu plăcutul. Dacă vă doriți o cameră cât mai organizată, mobila dormitor minimalistă vi se va potrivi. Dacă vreți să îmbinați elementele metalice cu cele lemnoase, cea scandinavă va fi o alegere mai adecvată. Și nu în ultimul rând, dacă vă doriți un dormitor de poveste, design-ul rustic cu siguranță vă va fi pe plac. La final, tot ce contează este ca dumneavoastră și familia să vă simțiți cât mai comod. Acum că v-am vorbit despre stilurile de amenajare, a venit momentul să discutăm și despre mobilier. Iată despre ce este vorba.
 
Atunci când alegeți mobila dormitor, indiferent că o alegeți pentru dumneavoastră sau pentru copil, trebuie să aveți în vedere câteva piese esențiale. În primul rând, este vorba despre paturi, desigur. Fie că optați pentru un pat 140x200, de o persoană, fie poate vă doriți unul mai mare și mai luxos, de tip king sau queen, aflați că aveți trei opțiuni la dispoziție. Aici ne referim la modelul patului, și anume, la cel obișnuit, la cel cu depozitare sau la cel cu baldachin. În funcție de design-ul dormitorului dar și de preferințele personale, alegeți modelul potrivit în consecință.
 
Continuăm enumerarea promisă și ajungem la următoarea piesă de mobilier: noptiera. Aranjamentul dormitorului nu este complet până nu alegeți și o noptieră pe măsură. Aveți o mulțime de opțiuni la dispoziție. De la noptierele clasice, de lemn, până la cele contemporane, de metal sau alte materiale, gama de măsuțe de noapte este una vastă. Tot ce contează este ca aceasta să se potrivească la perfecție cu patul și restul încăperii.
 
Trecem mai departe și ne întâlnim cu cea de-a treia mobilă pentru dormitor, și anume, cea destinată depozitării. Este vorba despre dulap sau șifonier. În funcție de spațiul de care dispuneți, dar și de cantitatea de haine pe care o aveți, puteți alege un dulap pentru funcționalitate sau un șifonier pentru spațiu de rezervă. Poziționați mobilierul de așa natură încât să nu vă încurce în viața de zi cu zi.
 
Nu în ultimul rând, deși am terminat enumerarea de piese esențiale, totuși, ne dorim să vă mai vorbim despre încă două produse ce vă pot înfrumuseța dormitorul. În funcție de cât este de mare camera în cauză, dar și de nevoile dumneavoastră, mai puteți opta și pentru un fotoliu sau o măsuță de toaletă. Pe fotoliu, vă puteți relaxa citind înainte de culcare, iar la măsuța de toaletă, vă puteți pregăti pe deplin de dimineață pentru ziua ce urmează. Aceste două piese nu vor face decât să aducă un plus de personalitate și modernism dormitorului familiei.
 
Acum că ați aflat toate informațiile, sunteți gata să achiziționați mobila de dormitor perfectă? Noi așa sperăm, și mai sperăm și că v-am fost de ajutor. Pentru și mai multe sfaturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping!

Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii