Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semne care-ți spun că ar fi cazul să îți schimbi telefonul

ro

13 Feb, 2024 13:44 1142 Marime text
Sursa foto: pexels.com
 
La cât de rapid se schimbă tehnologia, ajungi să-ți pui des întrebarea „Oare să-mi schimb telefonul?”; „Dar telefonul meu se mai compară cu modelele astea noi?” și tot așa. De obicei, lumea își schimbă telefonul cam la doi sau trei ani, dar s-a format un soi de presiune de a fi mereu la curent cu cele mai recente trenduri din lumea tehnologiei. Poate chiar recent ți s-a întâmplat ca prietenul ăla obsedat de tehnolgie să te întrebe ce-ți place mai mult, un Samsung S24 sau Samsung S24 Ultra luat de pe Emag, iar tu poate că nici nu știai că au ieșit modele noi. Tu erai mulțumit cu un Samsung S23 Ultra și n-aveai nevoie să știi mai multe. Sunt oameni însă, care fie la presiunea prietenilor sau chiar a pieței, își schimbă telefoanele mult mai des. Ofertele sunt tentante, poate mai apare și o reducere, iar decizia de a-ți face un upgrade la telefon nu mai e atât de rațională, ci tinde mai mult să fie bazată pe emoții.

Totuși, pot exista și cazuri în care te atașezi de telefonul tău și poți trece peste diferitele probleme care apar după un timp. Deși practici simple, cum ar fi utilizarea unui încărcător original sau menținerea sistemului de operare la zi, pot prelungi viața telefonului, unele semne sunt evidente că a sosit vremea să faci trecerea la un dispozitiv mai performant.

Și despre aceste semne vorbim și noi în articolul de astăzi. Așa că, fie ecranul nu prea mai răspunde tap-urilor tale sau îți încarci telefonul de trei ori pe zi, citește articolul ăsta și vezi care-s semnele de care să ții cont și când să spui „Gata, îl schimb!”.

Bateria se descarcă mult prea repede

Bateriile pe care le are toată lumea în telefon se degradează. E o chestie inevitabilă, chiar și ele îmbătrânesc, așa că n-ar trebui să te panichezi că după doi ani și ceva de utilizare a telefonului, bateria nu mai ține ca-n prima zi. Indiferent de cât de multă grijă ai avea de bateria telefonului, tot va ajunge, la un moment dat, să se degradeze, iar tu va trebui să o înlocuiești.

Cum să eviți cât mai mult schimbarea bateriei? Poate cel mai important este să nu îți încarci haotic telefonul, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să-l lași la încărcat peste noapte. De ce? Pentru că așa s-ar putea ca acumulatorul să cedeze. Pe lângă asta, mai poți încerca să nu expui telefonul la temperaturi extreme. De exemplu, dacă obișnuiești să ții telefonul pe bordul mașinii, soarele o să bată în el, iar așa bateria o să se strice mult mai repede. Totuși, asta nu înseamnă că poți să lași telefonul în frig, deoarece și asta o să afecteze starea de sănătate a bateriei.

Astfel, dacă și tu îți lași telefonul la încărcat toată noaptea, prin soare sau afară în frig, evită să mai faci asta. Și cum am zis mai sus, dacă a început să se descarce prea repede și nu rezistă unei zile întregi de utilizare, nu te speria, înseamnă că doar e cazul să îl duci la un service autorizat pentru a-i schimba bateria.

Ba se blochează telefonul, ba se mișcă greu

Atunci când abia ce ți-ai scos telefonul din cutie și începi să scrollezi prin meniu, totul se mișcă foarte smooth și totul e în regulă. Totuși, cu timpul telefonul va începe să meargă mai greu, fie că ai prea multe aplicații instalate. Ideea e că devine frustrant pentru că te-ai obișnuit ca totul să aibă un timp rapid de răspuns.

Dacă și ție ți se întâmplă asta, nu te învinovăți prea tare, pentru că nu prea ai cum să controlezi asta. De exemplu, chiar dacă ai un telefon nou, cum ar fi un Samsung S23 Ultra și acum n-ai vreo problemă cu el, să știi că și el va începe încet, încet să mergă din ce în ce mai greu. Asta se întâmplă indiferent de telefonul pe care l-ai avea. Poate să fie el un Samsung S24 comandat de la Emag, un S23 Ultra sau chiar un iPhone 15 Pro Max, cu toate vor ajunge să se mai blocheze in timp.

Cum îți dai seama în situația asta că telefonul a luat-o deja puțin pe arătură și că ar trebui să-l schimbi? Dacă pornește sau se închide brusc, se apasă singur sau se blochează pur și simplu, ar fi cel mai bun semn că sistemul de operare începe să cedeze și că ar trebui să îți schimbi telefonul.

 
Dacă și telefonul tău are semnele astea, ar trebui să te gândești serios să îl schimbi. Și, nu uita, indiferent că ai un Samsung S23 Ultra, un iPhone 15 Pro Max sau orice alt telefon de ultimă generație, toate se vor deteriora mai devreme mai târziu. Singurul lucru pe care îl poți face este să încerci să le păstrezi cât mai bine, pentru cât mai mult timp.
 
 Sursa foto: pexels.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii