Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi de care să ții cont când îți cumperi primul acvariu

ro

21 Apr, 2021 17:10 2735 Marime text

Atunci când nu avem o idee fixă ​​despre acvariul pe care îl dorim, varietatea mare de acvarii disponibile pe piață poate fi copleșitoare. Cu toate acestea, alegerea primului nostru acvariu este mai ușoară decât crezi. În mod ideal, înainte de a-l cumpăra, faceți câteva cercetări și aflați despre spațiul, habitatul și cerințele specifice de îngrijire, printre altele, de care vor avea nevoie peștii de care sunteți interesat.
 

1. Locul primului dvs. acvariu

Locația va fi cheia pentru întreținerea corectă a acvariului. Plasarea acestuia într-o zonă a casei pe care nu o frecventați foarte mult, cum ar fi camera de oaspeți, de exemplu, nu este recomandată, deoarece este posibil să nu observați la timp dacă există o problemă în acvariu, cu funcționarea unui accesoriu, dacă un pește este bolnav etc. Este întotdeauna mai bine să plasați acvariul într-o zonă în care petreceți mult timp în fiecare zi. La urma urmei, acvariile sunt frumoase și relaxante, mai bine te bucuri de ele cât mai mult posibil.
 
Acvarii pești emag oferte
 
Și mai important este să plasați acvariul acolo unde vă este ușor să îl accesați pentru întreținere periodică și practică. Trebuie să rețineți că, odată plin, acvariul va cântări cel puțin 1,2 kg pe litru. Aceasta înseamnă că chiar și un nano acvariu de 19 litri va cântări o cantitate considerabilă de 23 kg. Gândiți-vă cu atenție și alegeți cu înțelepciune unde să amplasați acvariul, pentru a evita să îl mutați mai târziu.
 

2. Alte considerații privind amplasarea acvariului:

- Asigurați-vă că există suficient spațiu în jurul acvariului pentru un acces ușor în timpul curățării și întreținerii. Nu împiedicați accesul la echipamentele sau zonele pe care trebuie să le accesați frecvent, cum ar fi partea din spate a acvariului (pentru a accesa filtrul) și partea superioară (pentru a hrăni peștii, a schimba apa și a verifica iluminatul).
 
Acvarii pești - oferte emag
 
- Ar trebui să existe prize suficient de apropiate de acvariu pentru a le putea conecta fără a utiliza un prelungitor. Acestea prezintă nu numai un pericol de declanșare, ci și un pericol electric.
Dacă este posibil, plasați acvariul relativ aproape de o baterie sau o chiuvetă pentru a facilita atât schimbarea apei, cât și orice tip de întreținere.
 
Plante acvariu emag oferte

 
- Evitați amplasarea acvariului lângă radiatoare, aparate de aer condiționat, uși sau ferestre,  deoarece acestea pot modifica temperatura mediului înconjurător. Menținerea temperaturii acvariului stabilă este crucială pentru asigurarea sănătății bune a peștilor noștri. Prin urmare, încercați să-l țineți departe de aceste locuri.
 
- Păstrați acvariul în afara razelor solare directe. Pe lângă creșterea temperaturii, poate duce la creșterea excesivă a algelor.
 
- Așezați acvariul pe o suprafață stabilă și plană. După cum am menționat anterior, acvariul va cântări cel puțin 1,2 kg pe litru, astfel încât o suprafață stabilă este mai mult decât necesară. În caz de îndoială, consultați un profesionist pentru a vă asigura că dulapul sau masa sunt capabile să susțină greutatea acvariului. Acest lucru va asigura că și apa este nivelată și va ajuta la prevenirea presiunii excesive în rezervor.
 
Plante acvariu - oferte emag
 

3. Dimensiunea primului dvs. acvariu

Există o tendință în prima luare a deciziilor în acvariu că cu cât este mai mic, cu atât este mai ușor de întreținut. Dar nimic nu este mai departe de adevăr. În general, cu cât acvariul este mai mare, cu atât va fi mai bun pentru peștii tăi. În primul rând, veți avea mai mult spațiu pentru a include o diversitate mai mare de pești, plante și decorațiuni. În al doilea rând și cel mai important, un volum mai mare de apă ajută la menținerea unor parametri mai stabili (cum ar fi temperatura, de exemplu) și la diluarea reziduurilor toxice de azot (amoniac și nitrit) care se pot acumula în timp.

 

4. Peștii din primul tău acvariu

Din nou, faceți cercetarea asupra speciilor de pești pe care ați dori să le aveți în primul dvs. acvariu. Aflați cât de mari pot crește și dacă sunt compatibile speciile între ele. Amintiți-vă că un peștișor auriu de 8 cm nu va păstra întotdeauna acea dimensiune.
 
Informați-vă despre habitatul lor natural pentru a cunoaște aspectele de luat în considerare, cum ar fi decorarea, care este comportamentul lor, hrana, temperatura și cu ce alți pești sau specii trăiesc de obicei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii