Sfaturi de întreținere corectă a unei betoniere, pentru o folosință îndelungată
Sfaturi de întreținere corectă a unei betoniere, pentru o folosință îndelungată
26 Sep, 2020 11:34
ZIUA de Constanta
3313
Marime text
Manipularea și prepararea cimentului pentru utilizare în construcții are diferite elemente, printre care unul dintre cele mai importante este betoniera. Calitatea amestecului și, prin urmare, lucrarea, va depinde de utilizarea și îngrijirea corectă a acestuia.
Uneori, în principal din cauza numărului de protocoale și a numeroaselor dispozitive și materiale implicate într-o lucrare de construcții, pierdem din vedere cât de necesar este să păstrezi o betonieră de ciment în stare perfectă. Iată câteva recomandări simple care vă vor permite să aveți echipamente fiabile și eficiente pentru mult mai mult timp.
CURĂȚAȚI BETONIERA ÎN MOD REGULAT
Este o greșeală foarte frecventă să lăsați betonierele necurățate. Problemele care apar din cauza acestui lucru sunt mai multe. De exemplu, există riscul ca reziduurile amestecului să se usuce și să adere la interiorul aparatului.
Cel mai bine este să curățați cu multă apă imediat după terminarea lucrului de amestecare a cimentului. Astfel, produsul va fi diluat în apă mai ușor.
Când o betonieră este lăsată nespălată, materialul rămas și aderat va deveni o crustă din ce în ce mai groasă, afectând capacitatea mașinii. În plus, în cele din urmă bucăți din acest material se vor desprinde și se vor combina cu amestecul, generând un produs cu o densitate neregulată care va face mai dificilă manipularea și va afecta calitatea lucrărilor de beton.
EVITAȚI LOVITURILE ȘI ZGÂRIETURILE
Betonierele sunt grele, dar ceva la fel de simplu ca o simplă ciobire poate face diferența în finisarea unei lucrări.
Ciobirile creează goluri în malaxorul de ciment, unde reziduurile de ciment se pot ascunde și acumula. În plus, în funcție de mărimea spărturii, poate preveni amestecarea corectă a cimentului sau poate genera mișcări neregulate care vor afecta viața betonierei în timp.
MONITORAȚI STABILITATEA BETONIEREI
Pentru a obține un amestec perfect de ciment, unul dintre cele mai importante elemente este stabilitatea. Din acest motiv, este foarte important să verificați dacă suporturile betonierei, roțile și contragreutatea sunt în stare perfectă.
Pe de altă parte, o betonieră instabilă poate duce la risipa amestecului și chiar la răsturnare, dacă este utilizată la capacitate maximă sau dacă echilibrul este slab. Prin urmare, este necesar, înainte de a începe amestecarea, să confirmați că echipamentul este corect aliniat. De asemenea, este recomandat să nu-l instalați niciodată pe pardoseli neuniforme sau moi.
Acestea sunt câteva dintre sfaturile care vă vor permite să profitați la maximum de betoniera dumneavoastră. Și dacă lucrați și cu cimenturi de calitate, excelența muncii va fi garantată.
CE FEL DE CUVĂ E MAI BUNĂ LA O BETONIERĂ?
Materialul din care este realizată cuva betonierei poate fi plastic, fibră sau din metal. Primele au avantajul că nu vor rugini, dar o betonieră cu cuvă metalică și cu coroană din fontă, întreținută corespunzător, va avea o durată de viață mai lungă.
ALEGEȚI TIPUL DE ALIMENTARE CEL MAI POTRIVIT PENTRU DVS.
Betonierele pot funcționa alimentate de energie electrică sau cu combustibili fosili (motorină). Cel mai bine ar fi să alegi o betonieră pe curent electric, mai fiabilă și mai ușor de întreținut, dar ce te faci dacă ai un șantier într-o zonă izolată, fără acces la rețeaua de curent electric? În acest caz, ești obligat să mergi pe varianta cu motorină. În funcție și de consum, faci economii mai mari sau mai mici, pentru că scopul final al oricui este să reducă cât de mult poate costurile.
Indiferent, însă, de tipul de alimentare, betonierele trebuie întreținute corespunzător, pentru a le asigura o funcționare eficientă și de durată.
UTILIZAȚI ÎN MOD CORECT BETONIERA
În timpul funcționării, trebuie să respectați cu strictețe regulile specificate în instrucțiunile betonierei. Înainte de a începe munca, ar trebui să verificați calitatea de mixare la ralanti, ceea ce vă va asigura că funcționează. Apoi, materialele trebuie încărcate într-o anumită ordine: mai întâi apă, apoi ciment, nisip, pietriș și alte umpluturi. Materialele se amestecă timp de 1-3 minute până se obține o consistență uniformă. Agitând mai mult de trei minute, uneori afectează negativ calitatea soluției rezultate.
Altfel, este important să înțelegem că o betonieră este un aparat de sezon, de aceea poate fi folosită din primăvară până în toamnă, când temperatura aerului nu scade sub +3 grade Celsius. Nu-l folosiți la temperaturi mai scăzute.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii