Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:13 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 3 curiozități despre mașina de spălat

ro

06 Jun, 2024 15:50 796 Marime text
 
Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de tehnologie și tot ce înseamnă evoluție, aparate și noi design-uri, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne dorim să ne concentrăm pe mașinile de spălat, unele dintre cele mai folositoare electrocasnice de la momentul actual. Veți afla care sunt top trei curiozități despre acestea, curiozități care vă vor uimi familia și prietenii. Aflând aceste informații, vă veți putea mândri în fața celor dragi cu cunoștințele dumneavoastră și poate chiar și să vă relaxați citind. Așadar, sperăm să aveți o lectură plăcută și să vă ajute ponturile noastre. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

Mașina de spălat  este unul dintre electrocasnicele indispensabile din orice gospodărie. Multitudinea de modele și tehnologii pe care le are la bază au făcut din acest aparat să fie din ce în ce mai căutat și mai folositor în viața de zi cu zi. După cum bine știți, pe vremuri, oamenii spălau la mână. Acest proces complicat și anevoios a început să devină inaccesibil încet încet și, de aceea, încă din anii 1760 au început să apară diverse modele timpurii de mașini care puteau curăța hainele fără prea mult efort. Odată cu evoluția tehnologiei, au evoluat și aceste electrocasnice. Până în punctul în care, la momentul actual, găsim tot felul de aparate derivate din această categorie, precum un uscător rufe sau chiar celebra mașina de spălat Beko. Indiferent de firma pe care o alegeți pentru mașina dumneavoastră de rufe, aflați că următoarele curiozități se pot aplica oricărui model. Deci, dacă vă doriți să aflați curiozitățile promise, citiți în continuare.
 
Începem cu prima curiozitate și ne întâlnim cu prima mașină de spălat apărută pe piață. În anul 1766, Jacob Christian Schaffer a publicat primul design pentru acest electrocasnic. Ea era compusă dintr-un butoi înalt și spațios, ce avea la mijloc o manivelă de care oamenii puteau învârti pentru a-și clăti hainele. Deși modul de folosire era unul greoi, totuși, această mașină de rufe a fost o inovație la acea perioadă. Treptat, design-ul său a evoluat și a ajuns până în punctul de față, unde ne putem încărca rufele în mașină atât frontal cât și vertical, unde dispunem de diverse programe de spălare adecvate fiecărui tip de țesătură și unde putem programa ciclul de curățare să înceapă exact atunci când ne dorim.
 
Trecem mai departe și ne întâlnim cu următoarea curiozitate. Știați că acest electrocasnic folosește până la 150 litri de apă per ciclu de spălare? În funcție de cât de încăpătoare este cuva mașinii dumneavoastră de rufe dar și de cât de avansată este tehnologia pe baza căreia a fost construită, acum puteți reduce cantitatea de apă sau chiar să optați pentru ciclurile de curățare mai scurte, pentru a economisi. Însă, ca o regulă de bază, aceasta este cantitatea obișnuită de apă pe care mașina de spălat o folosește de obicei.
 
Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la cea de-a treia curiozitate: prima mașină de rufe automată. Până în anii 1900, acest electrocasnic putea fi acționat la manivelă sau pedală, în funcție de tehnologia sa. Însă, odată cu trecerea timpului, în anul 1907 a apărut și mașina electrică. Supranumită și mașină automată, aceasta a fost una dintre cele mai folositoare invenții din lume, modelul său suportând modificări până s-a ajuns la mașinile de care dispunem în prezent. Acum, doar ne punem rufele în cuvă, activăm programul de spălare și așteptăm fără griji terminarea acestuia, bucurându-ne apoi de haine curate și parfumate. Interesant, nu?
 
Acum că ați aflat toate aceste informații, ce spuneți? Sunteți pregătit să vă uimiți apropiații atunci când aveți ocazia? Noi așa sperăm, și mai sperăm și că articolul de azi v-a fost de folos. Pentru și mai multe ponturi despre electrocasnic, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim lectură plăcută!

Sursa foto: pexels.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii