Trei ani de când Mrini Eye Hospital din Constanța salvează vederea pacienților constănțeni! (galerie foto)
Trei ani de când Mrini Eye Hospital din Constanța salvează vederea pacienților constănțeni! (galerie foto)
26 Nov, 2016 13:27
ZIUA de Constanta
10777
Marime text
Medici oftalmologi prestigioși din întreaga țară, profesori universitari bine-cunoscuți, personalități ale administrației locale, prieteni și parteneri ai celor doi medici oftalmologi constănțeni Fildis și Hicham Mrini au fost alături de aceștia la aniversarea celor trei ani de când Mrini Eye Hospital, singurul spital privat de oftalmologie din sud-estul țării, funcționează la Constanța.
Medici oftalmologi prestigioși din întreaga țară, profesori universitari bine-cunoscuți, personalități ale administrației locale, prieteni și parteneri ai celor doi medici oftalmologi constănțeni Fildis și Hicham Mrini au fost alături de aceștia la aniversarea celor trei ani de când Mrini Eye Hospital, singurul spital privat de oftalmologie din sud-estul țării, funcționează la Constanța.
Momentul aniversar a fost marcat, vineri seara, de o petrecere la hotelul Iaki din Mamaia, la care au participat personalități de renume la nivel național, printre care prof. univ. dr. Monica Pop, medic primar oftalmolog, manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, prof. univ. dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog la Cluj, inițiatorul intervențiilor chirurgicale la Mrini Eye Hospital, conf. univ. dr. Cristina Nicula, medic primar oftalmolog la Cluj, asist. univ. dr. Ramona Barac, medic primar oftalmolog la București, precum și alți colaboratori, colegi și medici.
„Este emoționant faptul că am ajuns aici, că am făcut trei ani și că avem alături de noi atâția oameni minunați care au fost alături de noi și acum trei ani, și acum 10, 15, 20 de ani, când am început activitatea, și care ne-au susținut și ne-au cunoscut și ca oameni, nu doar ca medici, și sunt încă alături de noi. Nu pot să vă spun decât că vă mulțumesc”, a afirmat managerul Mrini Eye Hospital, dr. Fildis Mrini.
Tânărul manager care a reușit să ofere constănțenilor servicii de top în oftalmologie a vorbit, în discursul susținut, despre avantajele pe care Mrini Eye Hospital le pune la dispoziția pacienților ce le calcă pragul. „Suntem o unitate medicală privată 100% de oftalmologie, nu avem și alte specialități aici, suntem un spital de nișă, așa cum se spune în domeniul nostru. Mai mult decât atât, avem un contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în acest fel pacienții noștri pot beneficia de servicii medico-chirurgicale decontate 100% de Casa Națională de Sănătate, sau la costuri foarte mici. Un alt atu este faptul că am promovat întotdeauna bunul-simț în medicină”, a declarat managerul spitalului, dr. Fildis Mrini.
De-a lungul celor trei ani de activitate, Mrini Eye Hospital s-a implicat în numeroase acțiuni umanitare, care au constat în donații, în sponsorizări către cămine de bătrâni sau centre pentru copii.
„Mrini Eye Hospital nu înseamnă privat și nu este numai reclamă, așa cum am auzit la unii pacienți constănțeni, înseamnă și multă umanitate. De-a lungul anilor, ne-am implicat prin donații și prin sponsorizări către oamenii cu venituri mici, bătrâni, la cămine de copii, la sportivi, pictori, chiar și pentru sistemul medical de stat. Paradoxal, am contribuit la dotarea unor secții din Spitalul Județean Constanța, fără ca acest lucru să fie făcut public la momentul respectiv. Am considerat că este momentul acum, după trei ani, să prezentăm și niște lucruri care nu au fost spuse. Înțelegem cu toții că reclama, și managementul, și marketingul nu înseamnă doar o oportunitate de a atrage mai mulți clienți, ci și o modalitate de a spune că noi existăm și că facem ceva bun aici pentru Constanța”, a subliniat dr. Fildis Mrini.
În cadrul evenimentului festiv a avut loc și un moment inedit și încărcat de emoții puternice, atunci când medicul ce a operat pentru prima dată în spitalul privat din Constanța, prof. univ. dr. Dorin Nicula, a întâlnit-o pe prima sa pacientă din Constanța pe care a ajutat-o să își recapete vederea.
La 80 de ani, constănțeanca Joița Ivan vede mai bine decât se aștepta vreodată, mai ales că ochiul drept îi era profund afectat și nu mai vedea aproape deloc până să se opereze. „Nu vedeam deloc cu ochiul drept, dar după operație văd foarte bine. Nu mă așteptam să nu port deloc ochelari, dar văd foarte bine la televizor, la distanță. La mulți ani și să le dea Dumnezeu multă sănătate și putere de muncă!”, le-a urat, emoționată, constănțeanca.
Și primul medic colaborator al Mrini Eye Hospital, dr. Dorin Nicula, le-a transmis celor din unitatea medicală un mesaj la ceas aniversar: „La mulți înainte cu succes, pentru că au nevoie, pentru că este o întreprindere nu tocmai ușoară și pentru că, din păcate, sistemul medical românesc nu sprijină suficient de bine calitatea privatului. Este o provocare să reușești să dezvolți o afacere privată la această dimensiune în momentul de față și spun asta cu toată cunoașterea, pentru că fac acest lucru de aproximativ 16 ani și nu este ușor deloc. Pot să spun că oftalmologia privată a împins înainte și oftalmologia de stat. În urmă cu 27 de ani, sistemul de stat de complăcea într-o stare de „lasă că merge și așa”. Faptul că în sistemul privat oamenii au început să investească pentru că și-au dorit noutate, inovație, și-au dorit să ne aliniem la standardele internaționale, investind foarte mult în tehnologie, în aparatură modernă și în metode noi de examinare, operații, a făcut ca oftalmologia privată să se dezvolte, iar oftalmologia de stat să intre într-o competitivitate puternică și să fie nevoită să se adapteze la acest lucru”, a explicat dr. Dorin Nicula.
În cadrul evenimentului aniversar a fost lansat primul volum „Proud to be Romanian, Medical Turism”, ce reunește exemple ale unor oameni de afaceri de succes din România care activează în diferite domenii de activitate. Dr. Fildis Mrini și proiectul pe care îl manageriază, Mrini Eye Hospital, au fost cuprinși în paginile acestui volum.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii