Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă meteo! Mai multe județe din țară sub Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi și furtună

ro

13 Sep, 2024 10:38 274 Marime text
Ploaie. Foto: ZIUA de ConstanțaAdministrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de vreme rea ce vizează mai multe județe din țară. 

Potrivit ANM, a fost emisă avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică și averse însemnate cantitativ valabil în intervalul 13 septembrie, ora 15.00 – 14 septembrie, ora 18.00. 

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55...65 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.
     
Notă: astfel de fenomene se vor semnala, vineri, pe arii restrânse și în restul teritoriului.

De asemenea a fost emisă o avertizare Cod Portocaliu de averse torențiale și importante cantitativ valabil în intervalul 13 septembrie, ora 18 – 14 septembrie, ora 15. 

În intervalul menționat, în județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp și izolat de peste 70...80 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și: 

Se circulă în condiții de ceață pe tronsonul Cernavodă – Constanța al Autostrăzii A2
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii