Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare hidrologică! Cod Galben pentru râurile din Dobrogea și alte bazine hidrografice!

ro

06 Oct, 2024 12:23 175 Marime text
 
foto: Facebook/Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor
Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, INHGA a instituit Codul Portocaliu, care intră în vigoare din această seară, de la ora 18:00 și este valabil până luni, la ora 10:00.

Acesta vizează râurile din bazinele hidrografice: Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval de stația hidrometrică Lungoci (judeţul Galaţi) și Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Elan (judeţele: Vaslui și Galaţi).

Potrivit hidrologilor, totodată, începând de astăzi, 6 octombrie, ora 12:00, până mâine, la aceeași oră, este activ Codul Galben pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Olt, Ialomița, Prahova, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Trotuș, Bistrița, Bârlad, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.

În aceste intervale se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

De asemenea, există probabilitatea depășirii cotelor de apărare.

Pentru siguranța populației, hidrologii recomandă respectarea măsurilor dispuse de către autoritățile locale și evitarea circulației în zonele aflate sub incidența codurilor hidrologice.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.



Citește și:

Cod Galben pentru Dobrogea. Ploi torențiale și furtuni anunțate de meteorologi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii