Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare Meteo! Județele Constanța și Tulcea, sub Cod Galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat

ro

30 Jun, 2024 10:16 1466 Marime text
Foto: PixabayAdministrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat ce vizează mai multe județe din țară, printre care și Tulcea și Constanța. 

Avertizarea este valabilă astăzi, 30 iunie 2024 și mâine,  iulie 2024. 

În Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Notă: marți (2 iulie) în sud-estul și estul țării, canicula va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală( ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și: 

Zi fierbinte la Constanța! Ce temperaturi se vor înregistra duminică, 30 iunie 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii