Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizări meteo de caniculă pentru mai multe județe din țară. Constanța, sub cod galben

ro

20 Jul, 2022 13:03 1268 Marime text
Cod galben de caniculaAdministrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. 

Potrivit ANM în ziua de 21 iulie în Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară.

Cod galben. Foto: ANMTemperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35...37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

De asemenea Administrația Națională de Meteorologie a emis alte două atenționări cod portocaliu și cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat. 

Potrivit ANM, în zilele 22, 23 și 24  iulie valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18...20 de grade.

Cod portocaliu. Foto. ANMCodul portocaliu de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat este valabil în zilele de 22 și 23 iulie când în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii