Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 23 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de caniculă în Dobrogea astăzi și mâine!

ro

23 Aug, 2024 10:28 291 Marime text
Coduri galbene și portocalii de caniculă pentru astăzi. Sursă foto: ANM

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meterologie au emis pentru azi și mâine coduri galbene și portocalii de caniculă.

Astăzi, 23 august 2024, meteorologii au emis un cod galben de caniculă.

Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea continentală, unde va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34...36 de grade.

Totodată, au emis și un cod portocaliu de caniculă în județele Teleorman și Giurgiu

Valul de căldură va persista pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman și Giurgiu va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade.

Astfel, meterologii au emis și pentru mâine, 24 august 2024, coduri galbene și portocalii de caniculă.

Coduri galbene și portocalii de caniculă pentru 24 august. Sursă foto: ANM

În acest context, este emis un cod galben de caniculă în rișana, sud-vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală. 

Valul de căldură va persista și se va extinde. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

Notă: în următoarele zile valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

Totodată, a fost emis și un cod portocaliu de caniculă în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade.



Citește și:
Avertizare de cod galben în Constanța: Măsuri esențiale pentru protecția populației în fața caniculei


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii