Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de caniculă în Dobrogea. Iată ce spun meteorologii

ro

02 Sep, 2024 10:10 233 Marime text
Cod galben de caniculă. Sursă foto: ANM

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis un cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă și disconfort termic ridicat pentru mâine, 3 septembrie 2024.
           
În cea mai mare parte a țării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32...35 de grade.

Totodată, aceștia au emis un cod portocaliu de caniculă, disconfort termic accentuat în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime,deosebit de ridicate pentru această dată, se vor situa în jurul a 37 de grade, iar minimele vor fi de 18...20 de grade, valori ușor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.



Citește și:
Meteo Constanța 02 septembrie 2024. Cum va fi vremea luni, la malul mării?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii