Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod roșu de caniculă! Temperatura resimțită la Constanța este, din nou, de 46 de grade Celsius

ro

17 Jul, 2024 14:59 555 Marime text
O nouă zi de arșiță la Constanța! Chiar dacă în țară, unele localități au parte de ploi și furtuni, canicula este persistentă în Dobrogea. Temperaturile resimțite au sărit de 40 de grade Celsius, iar conform portalului ANM, în municipiul Constanța, la ora 14.00, temperatura resimțită era de 46 de grade Celsius. Aceeași temperatură este notată și la Cernavodă, iar la Medgidia, Mangalia și Adamclisi, temperatura resimțită era de 44 de grade Celsius.

Avertizarea COD ROȘU DE CANICULĂ emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă astăzi și mâine. Valul de căldură continuă să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade, iar pe litoral vor fi de 33-36 de grade, transmite un comunicat din partea Primăria Constanța.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, valori specifice nopților tropicale.   În a doua parte a săptămânii valul de căldură va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic.

Citește și

Termometrele, date peste cap! Temperatura resimțită la Constanța este de 46 de grade Celsius
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii