Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 31 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codul Roșu pentru râurile din jumătatea de sud a judeţului Constanţa, prelungit! Avertismentul hidrologilor

ro

31 Aug, 2024 12:39 193 Marime text

Atenționare, foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a ApelorÎn cursul acestei dimineți de 31 august 2024, hidrologii INHGA au prelungit Codul Roșu pentru râurile din jumătatea de sud a judeţului Constanţa, până mâine, la ora 12:00.

Totodată, râurile din județul Constanța se află sub incidența Codului Portocaliu până mâine, la ora 16:00, iar Codul Galben este activ până duminică, la miezul nopții, pe râurile din Dobrogea, în județele Constanța și Tulcea.

Avertizarea Hidrologică Cod Roșu vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți și păraie și viituri rapide pe râurile mici! cu posibile efecte severe de inundații locale.

Acestea se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din zona litorală a județului Constanța situate la sud față de Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Recomandăm populației respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.- transmit hidrologii. 




Citește și:

Meteo ConstanțaCod Portocaliu pentru zona litorală a județului Constanța și Cod Galben pentru Tulcea!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii