Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hidrologii INHGA au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din Moldova și Dobrogea

ro

18 Sep, 2024 12:35 157 Marime text

foto: Facebook/ Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor
Astăzi, 18 septembrie 2024, hidrologii au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din Moldova și Dobrogea.

Astfel, fost instituit Codul Portocaliu, care intră în vigoare mâine, 19 septembrie, la ora 5:00 și este valabil până la ora 18:00.

În acest context vor fi vizate râurile din bazinele hidrografice: Bârlad - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Vaslui (judeţele: Iași, Vaslui şi Galaţi), Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Lungoci (judeţul Galaţi) și Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

foto: Facebook/Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor

De asemenea, este în vigoare Codul Galben, astăzi, de la ora 12:00, până joi, la ora 24:00, pe anumite sectoare de râuri din județele Vaslui, Iaşi şi Galaţi.

Același cod va fi activ începând de joi dimineața, de la ora 3:00, până la miezul nopții, pe râuri din județele: Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și râurile din județul Tulcea.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri. De asemenea, există probabilitatea depășirii cotelor de apărare.


Pentru siguranța populației, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.



În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.- transmit reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.




Citește și:

Meteo Constanța, 18-20 septembrie 2024. Ce trebuie să știi despre vremea din următoarele zile!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii