Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INHGA Cod Galben de inundații pentru râurile din Dobrogea!

ro

06 Sep, 2024 12:13 291 Marime text
foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis un Cod Galben de inundații. 

În intervalul 06.09.2024 ora 12:00 – 07.09.2024 ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Crasna (judeţele: Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea), Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Lungoci (judeţul Galaţi), Prut afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi) și râurile din Dobrogea (judeţele: Tulcea şi Constanţa).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, anunță hidrologii. 
                          
Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră”.- mai transmite sursa citată. 




Citește și:

Știri Constanța aziNici stațiunea Venus nu a scăpat de furia naturii. Vacanță cu peripeții pentru un turist din Alba (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii