Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INHGA Cod Galben pentru râurile din Dobrogea! Posibile efecte de inundaţii locale

ro

15 Sep, 2024 12:42 320 Marime text

Sursa foto: Unsplash 
A fost actualizat Codul Roșu pentru râuri din Moldova, cu valabilitate începând din acesta seară, de la ora 18:00, până luni, la ora 12:00.

Acesta vizează anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârlad, Siret și Prut, în județele: Vaslui, Iași și Galați.

De asemenea, este în vigoare Codul Portocaliu, începând de astăzi, de la ora 12:00, până luni, la ora 18:00, care va afecta râuri din județele: Vaslui, Iași, Botoșani și Galați, în bazinele hidrografice: Bârlad, Siret, Prut și Jijia, transmite Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). 

Cod Galben pe râurile din Dobrogea

Totodată, Codul Galben va fi activ de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, la miezul nopții, pentru râuri din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timiş, Bărzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de apărare.


În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.- a transmis sursa citată. 




Citește și:

Cod Galben în Dobrogea, 15 septembrie 2024Semnificația culorilor în avertizările meteorologice. Ce trebuie să știi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii