Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Tulcea UPDATE. Mesaj RO-Alert emis pentru mai multe localități!

ro

18 Jul, 2024 14:11 1316 Marime text
foto cu rol ilustrativ
În urmă cu scurt timp a fost emis un mesaj RO-alert pentru avertizarea populației din zona localităților CASIMCEA și BEIDAUD. 

Pentru acea zonă a fost emisă o avertizare de tip nowcasting, cod portocaliu, valabil până la ora 14:45 unde se vor semnala averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.- transmit reprezentanții ISU Delta Tulcea. 


UPDATE 1

Potrivit ISU Tulcea, în urmă cu scurt timp a fost emis un mesaj RO-alert pentru avertizarea populației din zona localităților Topolog, Casimcea, Stejaru, Ciucurova, Dorobanțu, Beidaud. 


Pentru acea zonă a fost emisă o avertizare de tip nowcasting, cod portocaliu, valabil până la ora 16:30 unde se vor semnala vijelie puternică, viteza vântului la rafală de 70…90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină.-  a mai punctat sursa citată. 


UPDATE 2 

Un COD PORTOCALIU este valabil astăzi, 18.07.2024, în intervalul orar 16:30 - 17:10. Sunt vizate localitățile: Cerna, Turcoaia, Ostrov, Peceneaga, Dorobanțu, Hamcearca.

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat vijelie puternică, viteza vântului la rafală de 70…90 km/h, descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

-Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, a stâlpilor, a panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

-Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

-Evitați atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ.

-Fii pregătit! Consultă ghidurile și află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente. (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/)
 

Și pentru aceste localități ISU Tulcea a emis un mesaj RO-alert pentru avertizarea și informarea populației

Până la acest moment nu am avut apeluri la 112.- transmite ISU Delta Tulcea. 






Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo de caniculă și instabilitate atmosferică ce vizează mai multe zone din țară. 
 
 
Conform ANM a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02


În intervalul menționat, în zona de munte, Oltenia, Muntenia, Moldova, Transilvania și local în Dobrogea și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55...70 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

Notă: manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii restrânse.

De asemenea a fost emisă o avertizare cod galben de val de căldură persistent, disconfort termic ridicat valabilă astăzi 18 iulie. 

În sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, centrul Moldovei și zona Carpaților Meridionali valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 33...35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.



Citește și: 

O nouă zi de foc! Județele Constanța și Tulcea, sub Cod Roșu de caniculă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii