Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județele Constanța și Tulcea, sub Cod Galben de caniculă! Două județe din țară se află sub Cod Roșu

ro

19 Aug, 2024 10:31 203 Marime text
Foto: PixabayAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo de caniculă. 

Potrivit ANM, a fost emisă pentru data de 19 august o avertizare Cod Galben de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat ce vizează cea mai mare parte a țării. 

Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

De asemenea a fost emisă o avertizare COD PORTOCALIU de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat ce vizează sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei

Valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

Meteorologii au emis pentru ziua de 19 august și avertizare Cod Roșu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat, vizate fiind județele Timiș și Arad

În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19...25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Conform ANM, mâine, 20 august va fi în vigoare o avertizare cod galben de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat, zonele afectate fiind Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei

Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Notă: în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

De asemenea a fost emisă avertizare Cod Portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, zonele afectate fiind sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei

Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

O avertizare COD ROȘU de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat va viza mâine 20 august județele Timiș și Arad

În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18...23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii