Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 28 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de caniculă! Se vor înregistra temperaturi cuprinse între 33 și 35 de grade

ro

24 Jun, 2024 10:28 452 Marime text
Sursa foto: freepikAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo de caniculă ce vizează mai multe județe din țară. 

Astfel a fost emisă o avertizare cod galben de val de căldură persistent, disconfort termic ridicat valabilă astăzi 24 iunie 2024. 

Conform ANM, valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, și izolat va fi caniculă.                  
    
Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

De asemenea a fost emisă o avertizare cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime, deși ușor mai scăzute față de cele înregistrate în zilele anterioare, vor fi în continuare deosebit de ridicate. Disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Citește și: 

Meteo Constanța 24 iunie 2024Ce ne rezervă vremea la Constanța la început de săptămână?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii