Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județele Constanța și Tulcea, vizate de o nouă avertizare meteo Cod Galben de caniculă

ro

12 Jun, 2024 10:16 919 Marime text
Foto: PixabayAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi avertizările meteo de instbailitate atmosferică și caniculă. 

Potrivit ANM, în intervalul de valabilitate 12 iunie, ora 14 – 13 iunie, ora 6 va fi în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică. 

Astfel, în intervalul menționat, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben de temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat valabilă în zilele de 12 și 13 iunie. 

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. 

Citește și: 

ANMCod galben de temperaturi caniculare în județele Constanța și Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii