Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje RO-ALERT pentru Constanța! Avertizarea meteo de vreme rea și-a spus cuvântul (FOTO+VIDEO)

ro

14 Jun, 2024 08:08 3976 Marime text
Două mesaje de avertizare RO-ALERT au fost emise în cursul nopții pentru Constanța, anunțând cod portocaliu de grindină. 

Potrivit autorităților, se așteaptau fenomene meteo severe, incluzând grindină de dimensiuni medii posibil mari, ploi torențiale și vânt puternic. Așa cum știm cu toții, aceste condiții pot cauza pagube materiale semnificative și pot reprezenta un pericol pentru viața și sănătatea oamenilor.

Avertizările RO-ALERT sunt esențiale pentru siguranța publică și trebuie respectate cu strictețe.

Amintim că, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis pentru data de 13 iunie 2024, ora 17.00, și 14 iunie 2024, ora 6.00, avertizare de cod galben de furtuni valabilă pentru zona Dobrogea.
 
Potrivit ANM, în intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55...70 km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.


 

Citește și:

Prognoza meteo pentru Constanța, vineri, 14 iunie 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii