Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteo Constanța, 27 septembrie 2024. Ce trebuie să știi despre vremea de vineri

ro

27 Sep, 2024 08:01 220 Marime text
foto-Freepick.com Pentru ziua de vineri, 27 septembrie, la Constanța, meteorologii anunță o vreme însorită, cu temperaturi maxime de 25°C.

Nu sunt așteptate precipitații, iar umiditatea se menține la un nivel de 76%, ceea ce face ca aerul să fie plăcut respirabil. Vântul va sufla cu o viteză moderată de 18 km/h, contribuind la menținerea unei atmosfere confortabile pe parcursul zilei.

Condițiile meteo par ideale pentru activități în aer liber.

Amintim că, România se pregătește să facă față furtunii Ashley. Șefa ANM, Elena Mateescu, a anunțat în emisiunea News Hour with CNN de la Antena 3 CNN că o masă imensă de aer polar urmează să ajungă deasupra României. Ea se va forma deasupra Europei de Vest începând de joi și sunt deja coduri portocalii în Italia și Elveția, iar duminică va ajunge deasupra țării noastre. Acest moment coincide și cu viitura de pe Dunăre, conform Antena3.ro. 
„Ne așteptăm ca, mai ales începând de duminică, vremea din punct de vedere termic să se răcească semnificativ în aproape toată țara. Dacă până sâmbătă vorbim de temperaturi mai ridicate pentru o ultimă decadă a unei luni septembrie în țara noastră, pentru că ecartul termic se situează între 20-25 până la 34 de grade Celsius pentru ziua de vineri, cea mai caldă zi din această săptămână, cele 33-34°C fiind de așteptat în sudul extrem, în sudul Câmpiei Române și în Lunca Dunării, respectiv de duminică, valorile de temperaturi nu vor mai înregistra valori decât până la 22°cel mult. Iată o diferență la nivel național de la 34 până la cel mult 22 în partea de sud-sud-est a țării, în timp ce în regiunile intracarpatice chiar valori mai coborâte, de până la 15-16° așadar valori cu mai puțin de 10-15° față de ce vom înregistra în aceste zile.

Șefa ANM l-a anunțat pe Raed Arafat că vin ploi puternice peste România.



Citește și:

Alertă! Furtuna Ashley ajunge în România în același timp cu viitura de pe Dunăre! Vor fi emise avertizări Cod Roșu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii