Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu scăpăm de caniculă! Județele Constanța și Tulcea, sub avertizare Cod Galben de caniculă și disconfort termic

ro

22 Aug, 2024 10:42 235 Marime text
Caniculă. Foto: FreepikAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo ce vizează mai multe județe din țară. 

Potrivit ANM, astăzi, 22 august este în vigoare un Cod Galben de caniculă și disconfort termic ridicat ce vizează sudul și estul Olteniei, nordul Munteniei și cea mai mare parte a Dobrogei. 

Astfel, în sudul și estul Olteniei, nordul Munteniei și cea mai mare parte a Dobrogei va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

Notă: pe parcursul zilei de joi, 22 august, vântul va avea temporar intensificări în est, sud-est și extremitatea de sud-vest a țării.

De asemenea, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Dobrogei se află astăzi sub avertizare Cod Portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista pentru a zecea zi consecutiv. În cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Dobrogei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade.

ANM a emis avertizări meteo valabile și mâine, 23 august 2024. 

Astfel, în sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală va Cod Galben de caniculă și disconfort termic ridicat

În sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 17 și 21 de grade.

Notă: în următoarele zile valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

Nu în ultimul rând, mâine, 23 august va fi în vigoare o avertizare Cod Portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat, zonele afectate fiind județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București

 Valul de căldură va persista pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade, iar minimele de 20...21 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii