Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu scăpăm de caniculă! Noi avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben emise de meteorologi! Vizată și Dobrogea

ro

25 Aug, 2024 10:15 221 Marime text
Caniculă. Foto: PixabayAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi avertizările meteo ce vizează cea mai mare parte a țării. 

Potrivit ANM, astăzi 25 august este în vigoare o avertizare Cod Galben de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat, zonele afectate fiind Maramureș, nordul și centrul Crișanei, jumătatea de vest a Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală

Valul de căldură va persista și va continua să se extindă. În Maramureș, nordul și centrul Crișanei, jumătatea de vest a Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

De asemenea astăzi este în vigoare și o avertizare Cod Portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat, zonele afectate fiind Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București

Valul de căldură va persista pentru a treisprezecea zi consecutiv. În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București, va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

Totodată, ANM a emis o avertizare meteo Cod Galben de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat valabilă în data de 26 august , zonele afectate fiind Maramureș, jumătatea de vest a Transilvaniei, vestul Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei, Dobrogea continentală

Valul de căldură va persista și va continua să se extindă. În Maramureș, jumătatea de vest a Transilvaniei, vestul Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

Notă: în zilele următoare valul de căldură se va restrânge, iar instabilitatea atmosferică se va accentua.

Nu în ultimul rând, mâine, 26 august va fi în vigoare un Cod Portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat, zonele afectate fiind județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași, Botoșani

Potrivit ANM, valul de căldură va persista pentru a paisprezecea zi consecutiv. În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași și Botoșani va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și: 

Cod galben de caniculă în Dobrogea în ultima zi din această săptămână!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii