Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul val de caniculă va lovi România! Iată perioada

ro

07 Jun, 2024 16:52 682 Marime text
foto: Unsplash
Directoarea ANM, Elena Mateescu, a declarat vineri, la Antena 3, că temperaturile vor depăși, ceș mai probabil, pragul de caniculă la începutul săptămânii următoare.

„Este posibil să consemnăm, mai ales săptămâna viitoare, cel puțin în prima parte a săptămânii, valori de 37-38 de grade, în special în partea de sud și sud-est a țării, semn că disconfortul termic va fi unul accentuat. Chiar începând de astăzi, valorile de temperaturi vor fi în creștere. Astăzi contăm pe un ecart între 27 până la 35 de grade. Deja la ora 11:00 cele mai ridicate valori erau de 30 de grade la Roșiorii de Vede, București, și nu în ultimul rând la Călărași. În restul zonelor de câmpie și chiar de podiș, consemnăm valori de peste 25-26 de grade, pragul unei zile de vară”, a declarat șefa ANM.

Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni (3 - 16 iunie) va sta sub semnul unor valori termice mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, precum şi al instabilităţii atmosferice ce îşi va face simţită prezenţa în mod accentuat în majoritatea regiunilor, în mod special după data de 11 iunie, se menţionează în prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).



Citește și:

S-au înregistrat primele temperaturi caniculare record ale anului! Iată unde


Sursa: stiripesurse.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii