Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:59 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pentru Constanța, miercuri, 10 iulie 2024

ro

09 Jul, 2024 22:03 973 Marime text
foto: Pixabay
Cu temperaturile crescând constant, Constanța se confruntă cu o perioadă de căldură intensă în această vară. Meteorologii au emis avertismente pentru populație în contextul caniculei, cu temperaturi care au atins 31°C . 

În ciuda absenței precipitațiilor și a umidității de 57%, mâine, 10 iulie 2924, temperatura la malul mării va fi de 31°C, vântul cu viteze de până la 18 km/h adaugă o altă provocare pe lângă căldura sufocantă.  

Este recomandată protecția împotriva arsurilor solare și evitarea activităților în aer liber în timpul orelor de vârf ale căldurii.


De asemenea, pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă, reprezentanții Serviciului Protecție Civilă vă recomandă: 
 
1. Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00; 
 
2. Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală; 
 
3. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depaşeşte 32 grade Celsius; 

 
4. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise; 
 
 

5. Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. 
 
6. Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii; 
 
7. Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice; 
 

8. Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc). 
 
9. Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită; 
 
10. Păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţele care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate. 


Citește și:

Caniculă la Constanța. Sfaturi pentru menținerea răcorii în casă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii