Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România se topește! Avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu emise de meteorologi! Vizat și județul Constanța (GALERIE FOTO)

ro

09 Jul, 2024 09:41 484 Marime text
foto: PixabayAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo ce vizează mai multe județe din țară, printre care și Tulcea și Constanța.

Potrivit ANM, astăzi 9 iulie mai multe județe sunt sub cod galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat. 

foto: ANMValul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade și local de 38...39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Valul de caniculă se extinde miercuri 10 iulie în toată țara.

Conform ANM, au fost emise două avertizări cod galben și cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat. 

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Foto: ANMCodul Portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat va afecta județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Notă: Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare. 

Citește și: 

Mai multe județe, printre care și Tulcea și Constanța, sub cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii