Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Umiditatea solului în Dobrogea. Evaluare recentă a specialiștilor ANM

ro

20 May, 2024 15:39 651 Marime text

Datele recente furnizate de Serviciul Agrometeorologie al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) arată că, la data de 10 mai 2024, rezerva de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, prezintă valori satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime în Maramureș, Crișana și Banat, cea mai mare parte a Transilvaniei, local estul și sudul Dobrogei. 


Datele Serviciului Agrometeorologie, ANM
 
La data de 20 Mai 2024, rezerva de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, prezintă valori satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime în Maramureș, Crișana și Banat, cea mai mare parte a Transilvaniei, local estul și sudul Dobrogei, nord-vestul, vestul, nordul și sudul Munteniei, izolat nordul și sudul Olteniei, estul Moldovei.

Conținutul de apă din sol se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată și puternică), pe suprafețe extinse din Moldova, Muntenia și Oltenia, local în nordul și centrul Dobrogei, estul și sudul Transilvaniei.

În cultura de porumb, rezerva de umiditate în stratul de sol 0-20 cm, se situează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, pe aproape întreg teritoriul agricol. Deficite moderate de apă în sol se înregistrează local în estul, sudul și sud-estul Moldovei, sudul, centrul, izolat nord-estul Munteniei, estul Olteniei și nord-vestul Banatului.


Citește și:

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Dobrogea?
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii