Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme la extreme în județele Constanța și Tulcea! Au fost emise avertizări Cod Galben de caniculă și furtună

ro

21 Jul, 2024 10:37 430 Marime text
Foto: PixabayAdministrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo Cod Galben ce vizează județele Constanța și Tulcea. 

Potrivit ANM, astăzi, până la ora 23.00 este în vigoare o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

În cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei, Munteniei și a zonei montane, precum și în Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 50...70 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

De asemenea pentru zilele de 21 și 22 iulie a fost emisă o avertizare Cod Galben de val de căldură persistent și disconfort termic ridicat. 

În sudul Olteniei, sudul, centrul și estul Munteniei, precum și în Dobrogea continentală, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34...36 de grade și izolat de 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale. 

Citește și: 

Meteo Constanța, 21 iulie 2024Soarele strălucește în toată splendoarea la malul mării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii