Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zile caniculare la început de weekend în județul Constanța! ANM a emis avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben

ro

02 Aug, 2024 10:24 203 Marime text
Canicula. foto: PixabayAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo. Astfel, pentru ziua de astăzi a fost emisă o averizare cod galben disconfort termic ridicat și caniculă. 

Astfel, în Crișana, nordul Banatului și al Olteniei, nordul și estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, precum și în vestul și sudul Transilvaniei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade.

De asemenea a fost emisă o avertizare Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. 

În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul Bucureștivafi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

De asemenea, mâine, 3 august, sud-vestul, centrul și nordul Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în cea mai mare parte a Dobrogei se vor afla sub avertizare Cod Galben de caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade.

Notă: Pe parcursul zilei de sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, iar seara și noaptea, în special în est și sud-est.

Totodată a fost emisă o avertizare Cod Portocaliu de caniculă, disconfort termic accentuat pentru ziua de sâmbătă 3 august 2024. 

În județeleCălărași, Ialomița, Brăila și în partea continentală a județului Constanțavafi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Citește și: 

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de caniculă și disconfort termic!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii