Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiune desfasurata in sistem integrat pe raza judetului Constanta

ro

28 Feb, 2010 00:35 1091 Marime text

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură a aduce atingere normelor legale de convieţuire socială

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în baza planului comun de acţiune „Siguranţa" organizat la nivel naţional, pe raza judeţului Constanţa s-au desfăşurat mai multe acţiuni în sistem integrat la care au participat efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi Serviciului pentru Imigrări.

Prin asigurarea interoperabilităţii structurilor implicate, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, investigarea fraudelor, arme şi substanţe periculoase, traficul de migranţi, s-a urmărit prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.

Astfel, în intervalul orar 22:00 - 03:00, 552 de efective, din care 327 de poliţişti, 137 de jandarmi, 35 poliţişti de frontieră, 4 lucrători ORI şi 49 alte forţe au organizat şi desfăşurat 103 de acţiuni punctuale.

Oamenii legii au constatat 49 de infracţiuni, dintre care 27 în flagrant, fiind depistaţi totodată 38 suspecţi de infracţiuni. Dintre aceştia 5 au fost reţinuţi, iar 2 erau urmăriţi la nivel naţional în temeiul legii.

De asemenea, s-au aplicat 249 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 48.069 lei.

Exemple :

Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor au întocmit dosare penale pe numele lui V. Ionel şi al lui P. Marian, care în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale comunicau public opere sau produse purtătoare de drepturi conexe fără autorizarea sau consimţământul titularului drepturilor

Lucrătorii din cadrul Serviciului Imigrări au depistat pe raza municipiului Constanţa pe cetăţeanul moldovean T. Andrei, de 26 de ani, din Republica Moldova care a intrat în România la data de 29.04.2009 în scop de vizită şi căruia i-a expirat dreptul de şedere din data de 14.06.2009. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei şi i s-a emis decizie de returnare .


Poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J Constanţa- Grupa Hârşova și poliţişti din cadrul I.J.P.F. Constanţa au depistat în flagrant pe F. Ștefan, de 43 de ani şi pe S. Petre, de 53 de ani, ambii din Hârşova în timp ce sustrăgeau 11 butoaie din fier din incinta unei societaţi comerciale dezafectate din Hârşova. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 330 lei, fiind recuperat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.



Poliţiştii Serviciului Rutier au depistat la data de 26.02.2010, ora 22.42, în Valu lui Traian, pe J. VASILE, de 32 de ani, din localitate care a condus un autoturism pe strada Haltei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii Serviciului Rutier au depistat la data de 26.02.2010, în Tichileşti pe S. Marian, din localitate care a condus un autoturism pe DJ 223 fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehiule. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii din Nicolae Bălcescu au depistat pe M. Dumitru, din localitate care a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehiule. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii Serviciului Rutier au depistat pe B. Bogdan, din Medgidia, care a condus un autoturism pe bd. Tomis având permisul de conducere reţinut în vederea suspendării, eliberat fără drept de circulaţie. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii Secţiei 2 au depistat pe M. Sunai, din Constanţa care conducea un autoturism pe drumurile publice având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii Biroului Rutier Municipal au depistat pe B. Ionuţ, din Constanţa care a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehiule. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii din Lumina au depistat pe P. Constantin, din Constanţa care a condus un autoturism pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii Biroului Rutier Municipal au depistat pe S. Adrian, din Constanţa care a condus un autoturism pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii Secţiei 5 au depistat pe M. Sorin, din Valu lui Traian care a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehiule. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii Serviciului Rutier au depistat la data de 26.02.2010, în Mangalia pe A. Adrian, din localitate care a condus un autoturism având suspendat dreptul ce a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Crimei Organizate Constanţa au depistat în zona unui club situat pe strada Nicolae Iorga din Constanţa două persoane în timp ce puneau în vânzare 100 plicuri cu Mefedrona, drog de mare risc. Pe strada B.P.Haşdeu din Constanţa, poliţiştii au depistat trei persoane care deţineau în vederea consumului 3 gr.de Salvia Divinorum drog de mare risc. În cauză s-au întocmit dosare penale.

În jurul orei 01.00, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au depistat în flagrant pe P. RĂDIŢA, de 33 de ani, din Constanţa, în timp ce întreţinea raporturi sexuale normale cu un bărbat, în schimbul sumei de 100 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prostituţie.

Poliţiştii Secţiei 2 cercetează pe N. Luigi şi pe B. Daniel, ambii din Năvodari, care au sustras din incinta unui supermarket obiecte de îmbrăcăminte în valoare de 199 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii Secţiei 2 l-au depistat pe I. Alexandru, din Piteşti, după ce a sustras produse alimentare din incinta unei societăţi comerciale. Prejudiciul în valoare de 1750 lei a fost recuperat şi predat părţii vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii