Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa Sinteza saptamanii

ro

18 Sep, 2009 20:21 1111 Marime text

În perioada luni 14 - vineri 18 septembrie a.c., efectivele Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS" au desfaşurat misiuni de asigurare a ordinii la manifestări publice şi misiuni de menţinere a ordinii publice pe raza secţiilor de poliţie din municipiul Constanţa, în cooperare cu lucrători de poliţie, în echipaje mixte sau independente.

Totodată, în această perioadă au fost desfăşurate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, în zona complexului de lacuri Razelm - Sinoe, fiind descoperite şi ridicate în vederea confiscării, plase monofilament în lungime de mai mulţi kilometri, o barca pescărească şi un motor de barcă, care erau folosite în mod evident la practicarea braconajului.

Pe timpul misiunilor executate, au fost constatate şi sancţionate 27 fapte contravenţionale, fiind aplicate 18 amenzi, în valoare totală de 4.200 lei, astfel: 7 sancţiuni aplicate pentru întreţinerea de raporturi sexuale contra unor sume de bani, 12 sancţiuni pentru refuz de legitimare, 2 sancţiuni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 2 sancţiuni pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice neamenajate şi 4 sancţiuni pentru comercializarea de produse fără respectarea normelor legale.

De asemenea, în misiunile desfăşurate în comun cu Poliţia, au fost constatate 6 infracţiuni şi depistaţi suspecţi.

Exemple:

În data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 08.50, o echipă mixtă (poliţist - jandarm) aflată în executarea misiunii de patrulare în echipă mixtă pe raza Secţiei 2 Poliţie Constanţa, a depistat, în urma unei sesizări prin apelul unic de urgenţă 112, pe I. ELENA de 52 ani din Constanţa, care a fost surprinsă sustrăgând dintr-un magazin multe produse alimentare în valoare totală de 28.54 lei.

Femeia a fost condusă la sediul Secţiei 2 Poliţie, în vederea întocmirii actelor procedurale necesare începerii urmăririi penale, fiind suspectă de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi înapoiat administratorului societăţii.

În data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 17.40, o echipă mixtă (poliţist - jandarm) aflată în executarea misiunii de patrulare pe raza Secţiei 1 Poliţie Constanţa, a depistat a depistat doi minori, M. T. de 14 ani şi G. E. de 16 din Constanţa, care, în urma unei altercaţii verbale avute cu o femeie de 30 ani din Constanţa, au ameninţat-o pe aceasta cu un cuţit cu lama de 17 cm şi o bâtă de 70 cm şi au provocat avarii autoturismului femeii.

Cei în cauză sunt suspectaţi de comiterea infracţiunilor de distrugere şi portul fără drept al cuţitului, castetului....., cercetările fiind continuate de lucrătorii Secţiei 1 Poliţie Constanţa.

În data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 15.20, o echipă mixtă (poliţist - jandarm) aflată în executarea misiunii de patrulare pe raza Secţiei 1 Poliţie Constanţa, a depistat pe V. ION de 51 ani din Constanţa, care a fost surprins sustrăgând din incinta unei societăţi comerciale mai multe produse alimentare în valoare totală de 44,92 lei.

Bărbatul a fost condus la sediul Secţiei 1 Poliţie Constanţa în vederea întocmirii actelor procedurale premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi înapoiat administratorului societăţii.

În data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 00.15, o echipă mixtă (poliţist - jandarm) aflată în executarea misiunii de patrulare pe raza Secţiei 2 Poliţie Constanţa, a depistat depistat pe S. VASILE de 18 ani din loc. Negreşti, jud. Vaslui, care a sustras prin violenţă, unei tinere de 20 ani din Constanţa, poşeta ce conţinea un telefon mobil, 2 abonamente maxi-taxi si suma de 27 lei.

Cel în cauză a fost condus la sediul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, în vederea întocmirii actelor procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii tâlhărie, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi înapoiat părţii vătămate.

OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii