Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Joi, 25 Martie 2010

ro

25 Mar, 2010 20:10 1291 Marime text

tigari.jpgÎn zilele de 24-25 martie a.c., echipele de intervenţie din cadrul subunităţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au aplicat în zonele de competenţă 14 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 2.100 lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 61/ 1991, modificată, privind încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, comerţ stradal neautorizat.

Paşi prin economia de... tarabă

  • Joi, 25 martie a.c., ora 09.30, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare pe platoul din faţa Gării C.F.R. Constanţa a surprins un bărbat şi o femeie care opreau trecătorii din zonă, pentru a le vinde, dintr-o sacoşă, ţigări de diferite mărci.

Luaţi la întrebări de jandarmi, Costel P., de 28 de ani şi Eugenia P. (foto), în vârstă de 53 de ani, ambii din Constanţa, nu au putut prezenta nici un fel de documente de provenienţă a mărfii. Cei doi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, pentru continuarea verificărilor.

Cele 89 de pachete de ţigări au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, iar persoanele în cauză au fost sancţionate cu avertisment scris.

Pentru a putea descărca imagini filmate, accesaţi următoarea legătură: www.jandarmeriaconstanta.ro/download.html

  • Un bărbat de 27 de ani din Petroşani a fost surprins de jandarmi miercuri, 24 martie, în jurul orei 14.00 la Cernavodă, în timp ce încerca să comercializeze, în plină stradă, binocluri şi articole de îmbrăcăminte.

Mai mulţi cetăţeni au sesizat un echipaj de jandarmi, reclamând că au fost opriţi pe strada Victoriei din localitate de un tânăr care le-ar fi spus că are de vânzare binocluri de tip militar. La faţa locului, ocupat Ştefan G. nu a mai apucat să observe jandarmii, care l-au legitimat şi i-au cerut documentele de provenienţă a bunurilor descoperite asupra lui: două geci bărbăteşti, imitaţie de piele şi două binocluri, marca Breaker (de uz comercial). În plus, tânărul a mai declarat că sistemele optice sunt unele de tip obişnuit, însă s-a gândit că şi-ar putea vinde mai repede marfa dacă posibilii clienţi ar fi fost convinşi că aparatura este de tip militar.

Marfa a fost reţinută în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată cu avertisment scris.

Apel cu... taxă inversă

  • Joi, 25 martie a.c., în jurul orei 01.00, o femeie de 62 de ani din Cernavodă a apelat Serviciul Unic 112 şi a cerut intervenţia imediată tuturor forţelor de ordine publică la domiciliu, ca urmare a unei situaţii de urgenţă.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi, care a constatat că Florica G. nu se afla în nici un pericol. Ea a recunoscut că a apelat numărul unic de urgenţe şi s-a arătat surprinsă că nu au venit decât jandarmii, întrucât chemase şi poliţişti, şi poliţişti comunitari.

Persoana în cauză prezenta semne vădite ale stării de ebrietate. Ca urmare a apelării nejustificate a Serviciului Unic de Urgenţe, a fost amendată cu 200 de lei.

Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.

Deasemeni, se poate apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii