Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Nr. 83.163 din 15.02.2010

ro

15 Feb, 2010 21:53 967 Marime text

Poliţiştii constănţeni derulează activităţi în cadrul campaniei „Alianţă pentru siguranţă"

Campania „Alianţă pentru siguranţă" a fost iniţiată prin încheierea Protocolului de Cooperare în domeniul prevenirii criminalităţii între Inspectoratul General al Poliţiei Române - Institutul de Prevenire şi Psihosociologie şi Allianz - Ţiriac Asigurări S.A. destinată informării populaţiei cu privire la prevenirea spargerilor din locuinţe şi a furturilor de şi din auto.

În vederea atingerii obiectivelor parteneriatului dintre Poliţia Română şi Allianz - Ţiriac Asigurări S.A. precum şi a scopului campaniei, la nivelul I.P.J. Constanţa a fost întocmit "Proiectul de prevenire a furturilor din locuinţe şi a furturilor de şi din auto".

Astfel, în ziua de 15 ianuarie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au organizat o întâlnire cu voluntarii din cadrul Centrului Regional de Resurse pentru ONG - CENTRAS Constanţa, scopul activităţii vizând instruirea voluntarilor care vor participa la activităţile de prevenire.

Activitatea a demarat cu prezentarea proiectului de prevenire, având în vedere faptul că unul din obiective urmăreşte „implicarea populaţiei, în special a tinerilor, în acţiunile organizate pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi a furturilor de şi din auto".

De asemenea au fost prezentate recomandările referitoare la prevenirea acestor genuri de infracţiuni, întrucât voluntarii vor purta discuţii cu cetăţenii în cadrul acţiunilor de distribuire a materialelor informativ - preventive. Totodată au fost prezentate şi consecinţele săvârşirii infracţiunilor de furt şi furt calificat.

La final voluntarii au fost instruiţi şi cu privire la conduita ce trebuie adoptată pe parcursul derulării activităţilor.

În acest context, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă cetăţenilor să ţină permanent uşa închisă cu cheia, atunci când se află în locuinţă, deoarece infractorii profită de orice clipă de neatenţie şi sustrag din interior genţi, telefoane mobile sau alte obiecte de valoare, totodată uşa de acces în locuinţă trebuie să fie solidă, prevăzută cu cel puţin două încuietori şi cu sisteme şi chei diferite, iar în cazul în care au pierdut cheia, trebuie să înlocuiască imediat dispozitivul de închidere, acest lucru fiind recomandat şi în cazul schimbului de locuinţă. De asemenea proprietarii de locuinţe sunt sfătuiţi să nu păstreze în casă sume importante de bani, să nu poarte discuţii referitoare la valorile pe care le deţin în locuinţă şi să nu permită accesul în imobil a persoanelor pe care nu le cunosc.

Pentru prevenirea furturilor din şi de autoturisme, poliţiştii constănţeni recomandă adoptarea unei conduite preventive în ceea ce priveşte protecţia bunurilor personale. Astfel, posesorii de autoturisme sunt sfătuiţi să nu lase în interiorul acestora obiecte de valoare, genţi de voiaj, poşete, borsete, aparatură electronică întrucât acestea pot atrage interesul infractorilor, de asemenea, autoturismul trebuie asigurat cu sisteme de alarmă şi la achiziţionrea unui autoturisn second - hand să solicite şi cea de-a doua cheie, iar în cazul în care au pierdut cheile autoturismului sau le-au fost sustrase să schimbe de urgenţă sistemul de închidere.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii