Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii constanteni informeaza tinerii cu privire la consecintele comiterii infractiunii de furt din societati

ro

05 May, 2010 21:16 1582 Marime text
picture-005_1.jpgÎn data de 04.05.2010, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat o întâlnire cu elevii Liceului de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa, pe tema prevenirii furturilor din magazine.

picture_2.jpgAcţiunea s-a derulat în cadrul Programului de Prevenire a Furturilor din Locuinţe, Societăţi Comerciale şi a Furturilor de Animale ce are ca scop reducerea riscului de victimizare împotriva infracţiunilor de furt.

Întrucât furtul din magazine reprezintă o infracţiune comisă în special de către tineri, scopul întâlnirii a vizat conştientizarea consecinţelor comiterii infracţiunii de furt de către elevi.

Conform Codului Penal, furtul constituie o infracţiune ce se pedepseste cu închisoarea şi toţi cei care sunt tentaţi să comită astfel de fapte ar trebui să cunoască acest lucru.

Furtul săvârşit de către două sau mai multe persoane împreună, de o persoană având asupra sa o armă sau o substanţă narcotică, de către o persoană mascată, deghizată sau travestită, într-un loc public, într-un mijloc de transport în comun, în timpul nopţii, prin efracţie sau escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate sau mincinoase constituie furt calificat pentru care pedeapsa cu închisoarea este mai severă.

Totodată, poliţiştii au recomandat adolescenţilor să nu se lase atraşi la comiterea de fapte penale de către majori care le spun: „Fă tu asta, pentru că eşti minor şi nu vei păţi nimic!". Furtul, indiferent cât de nesemnificativ este, nu reprezintă o faptă de curaj, ci o faptă pentru care poate fi tras la răspundere.

Mulţi tineri pot fi feriţi de infracţionalitate, dacă părinţii şi alte persoane acţionează eficient pentru a-i împiedica să aleagă un drum greşit. Părinţii trebuie să le explice copiilor şi adolescenţilor ce fel de pedepse pot primi ca urmare a comiterii unor astfel de fapte, să se intereseze de preocupările prietenilor acestora, să fie atenţi la comportamentul copilului lor, observând dacă deţine lucruri pe care nu i le-au cumpărat.

De asemenea, pentru prevenirea furturilor din societăţile comerciale, poliţiştii recomandă tuturor să prezinte casierului toate produsele pe care intenţionează să le cumpere şi să nu rămână indiferenţi la încercarea unor persoane de a sustrage bunuri din magazin.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii